3 snabba frågor till Emilia Nilsson om kolstål
Vad tillagar man i en kolstålspanna?
Man kan tillaga allt i en kolstålspanna men bäst passar den till att bryna i, alltså kött, svamp, grönsaker och råvaror man vill få en fin yta på. Dock så ska man undvika syrliga råvaror då det drar ut järn ur pannan och den får sämre stekförmåga.
Hur länge håller en kolstålspanna?
En kolstålsstekpanna har mycket lång hållbarhet och tar du väl hand om den så får du en panna som håller i många år framöver!
Ska man tänka på något när det gäller användning och underhåll?
- Rengör med hett vatten (inget diskmedel) då pannan fortfarande är lite varm från användningen, men vänta en liten stund så att den inte är glödhet.
- Låt inte pannan stå blöt efter rengöring utan torka torr med papper, bara några minuter kan göra att den rostar.
- Utsätt inte pannan för snabba temperaturförändringar då kan den lätt slå sig och bli buktig i formen.