Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Fördelarna med en kolstålspanna

  • Allsidigheten - De håller värmen mycket bra och blir snabbt varma utan att materialet tar skada. Var dock försiktig med att värma upp dem för fort, då stålet kan slå sig och riskerar då att stekpannan blir skev. Den absorberar värmen väldigt fort, så öka värmen succesivt till önskad temperatur.
  • Naturlig non-stickbeläggning - Att ge sin stekpanna den naturliga non-stickbeläggningen går snabbt och effektivt. Innan din stålstekpanna ska användas för första gången, ska du bränna in den ordentligt. Därefter så kommer stålstekannans non-stickyta att förbättras löpande desto mer stekpannan används. Ju mörkare och mer använd stekpannan blir, desto bättre stekegenskaper får den. Stålstekpannor är därför ett köksredskap som bara blir bättre med tiden. Se hur du bränner in din panna i Emilia Nilssons guide ovan.
  • Mindre fett - Stekpannans naturliga non-stickbeläggning gör att din stålstekpanna kräver mindre och mindre fett efter varje användning. Tack vare non-stickbeläggningen behöver du inte olja eller smöra stekpannan innan användning. Du kan också steka ditt kött på mycket hög temperatur utan att det bränner fast.
  • Använd den till allt -  Om det så är luftiga ägg, stekt potatis, kött med en spröd stekyta, sauterade grönsaker eller ugnsstekning. Stålstekpanna kan allt – vilket också är anledningen till att den i årtionden har varit de professionellas go-to redskap i restauranger.
  • Funkar på alla sorters värmekällor - inklusive induktion och ugn.
  • Uppnå höga temperaturer - Stålstekpanna är praktisk för att uppnå höga temperaturer och när du vill tillaga rätter med en spröd och karamelliserad yta. När stekpannan står på plattan absorberar den värmen optimalt – lika så när den tas bort från plattan, då sjunker värmen igen.

 

LÄS MER OM RENGÖRING OCH UNDERHÅLL HÄR

3 snabba frågor till Emilia Nilsson om kolstål

Vad tillagar man i en kolstålspanna?

Man kan tillaga allt i en kolstålspanna men bäst passar den till att bryna i, alltså kött, svamp, grönsaker och råvaror man vill få en fin yta på. Dock så ska man undvika syrliga råvaror då det drar ut järn ur pannan och den får sämre stekförmåga.

Hur länge håller en kolstålspanna?

En kolstålsstekpanna har mycket lång hållbarhet och tar du väl hand om den så får du en panna som håller i många år framöver!

Ska man tänka på något när det gäller användning och underhåll?

  • Rengör med hett vatten (inget diskmedel) då pannan fortfarande är lite varm från användningen, men vänta en liten stund så att den inte är glödhet.
  • Låt inte pannan stå blöt efter rengöring utan torka torr med papper, bara några minuter kan göra att den rostar.
  • Utsätt inte pannan för snabba temperaturförändringar då kan den lätt slå sig och bli buktig i formen.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken