Kategoriansvarig med erfarenhet av e-handel

Göteborg
 
Bagaren och Kocken är en av Nordens ledande e-handlare inom kategorin redskap, maskiner och design till köket. Företaget grundades 2005, och är från och med årsskiftet 2017/2018 helt ägda av Egmont Publishing. De är idag 60 anställda, med siktet inställt på fortsatt stark tillväxt. Sedan 2017 ingår även GoShopping i företaget med varumärkena KitchenOne och Robotexperten. Som grupp omsatte man närmare 400 miljoner 2017. Bagaren och Kocken lägger stor stolthet i att ha det bästa sortimentet till konkurrenskraftiga priser. Samtidigt strävar vi efter att ha de nöjdaste kunderna i branschen och har blivit utsedda till årets e-handlare av Pricerunner fyra år i rad. Huvudkontoret, lagret och den fysiska butiken är belägna i Göteborg.
 
Bagaren och Kocken ägs till majoritet av Egmont som är en av Nordens största mediekoncerner. Egmont är verksamma inom film, tv, biografer, tidningar, böcker, streamingtjänster, utbildningsmaterial, spelkonsoler och har ett brett utbud av digitala kommunikationskanaler, appar och spel. Egmont är en stiftelse och skänker varje år en del av sin vinst till välgörenhet genom Egmont Fonden – initiativ riktade mot främst barn och unga som behöver en hjälpande hand.
  

Vi söker dig med bakgrund inom sortiment och inköp och med erfarenhet från e-handelsbranschen
Som kategoriansvarig är ditt huvuduppdrag att ta fram ett attraktivt sortiment som generar bästa lönsamhet för de kategorier som du ansvarar för.
I dina arbetsuppgifter ingår även kategoriarbete och kategoriplanering, sortiment och prisstrategi/inköpsstrategi, leverantörsförhandlingar, försäljnings- och marginalutveckling samt såväl strategisk sortimentsutveckling som ständigt förbättringsarbete av befintligt sortiment. Du sköter dessutom kampanjplanering för dina produkter och bevakar ständigt vad som händer på marknaden. Två andra viktiga uppgifter i din vardag är att arbeta med lageromsättningshastighet samt likviditetsplanering.

Du rapporterar direkt till inköpschef.

Vem är du?
Vi tror att du har minst ett par års erfarenhet av kategori och inköpsarbete. Du är nyfiken och vill vara med på en spännande resa på ett företag i förändring. Det är ett krav att du har erfarenhet från e-handel och vi vill att du kan hantera stora sortiment.
Som person söker vi söker dig som är starkt resultat- och affärsinriktad. Du har ett stort intresse och känsla för vad som är kommersiellt gångbart. Du är en skicklig förhandlare. Som person är du strukturerad, analytisk, drivande, flexibel och prestigelös. Gärna utbildning inom ekonomi/Inköp och/eller marknadsföring. Du trivs i ett högt tempo där förändringar tillhör vardagen.
 

Upplägg och kontakt
Arbetstid: 100%
Start: Omgående
Placering: Sörredsvägen 113, 417 29 GÖTEBORG (Bagaren och Kockens huvudkontor)
Lön: Enligt överenskommelse

Ansökan: Skicka ansökan till jobb@bagarenochkocken.se

  • Skriv ”Kategoriansvarig med erfarenhet av e-handel” i ämnesraden
  • Vi intervjuar löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan

Kontaktperson: Henrik Ekelund, henrik.ekelund@bagarenochkocken.se
Välkommen med din ansökan!