Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Det italienska köket kännetecknas av enkelhet, bra råvaror och stor matglädje. Det finns mycket att
hämta från Italien - pasta, pizza, risotto, pesto, pannacotta och tiramisu är bara några exempel!

ITALIENSKA RECEPT

Pasta med salsiccia

Du behöver:

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • chiliflakes
  • rosmarin, färsk eller torkad
  • ca 300 g salsiccia, italiensk rå korv
  • 1 dl vitt vin
  • 1–2 burkar tomater à 400 g, gärna cocktailtomater
  • salt, svartpeppar
  • bladpersilja
  • 400 g pasta av stor sort, t ex lumaconi (Ica Selection)
  • Servera med parmesanost

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpurén och fräs ett par minuter. Strö på ett par nypor chiliflakes och rosmarin (smaka dig fram) och låt det fräsa ett par minuter.
  2. Skär upp korvarna och smula ner köttet i grytan och låt det fräsa, ca 5 minuter. Tillsätt vinet och låt det koka in.
  3. Tillsätt tomaterna och låt det småputtra, ca 20 minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka pastan medan såsen puttrar på spisen.
  5. Blanda pasta och tomatsås och tillsätt hackad persilja och blanda om. Servera med parmesanost.

Klassisk pesto

Du behöver:

4–6 portioner

  • 1 kruka färsk basilika
  • 3/4 tsk havssalt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 40 g pinjekärnor, gärna rostade i torr stekpanna
  • 50 g färskriven parmesanost eller pecorino
  • 1 dl jungfruolivolja

Gör så här:

  1. Mixa basilikablad med salt, peppar, vitlök, pinjekärnor och parmesanost med stavmixer eller i matberedare.
  2. Tillsätt olivolja och mixa tills peston är jämn och krämig.

Musselpasta i ugnen

Du behöver:

4 portioner

  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1–2 tsk sambal oelek
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g pasta, t ex spaghetti eller linguine
  • bladpersilja

Musselkok

  • 1 nät musslor, 1 kg
  • 2 dl vitt vin
  • 2 persiljestjälkar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 vitlöksklyftor

Ugn 175–200º

Gör så här:

  1. Musselkok: Skölj och skrubba musslorna. Kasta de som är sönder och som inte sluter sig när du knackar dem i diskbänken. Lägg musslorna i en gryta tillsammans med vin, persilja, skalad och klyftad lök, skalad vitlök. Koka musslorna tills de öppnat sig, 3–4 minuter. Skaka grytan någon gång under kokningen. Sila av och spara kokspadet och kasta de musslor som inte öppnat sig.
  2. Häll olja i botten på en ugnsform. Tillsätt riven vitlök och sambal oelek och blanda om. Lägg i delade tomater. Tillaga i ugnen medan du kokar pastan. Späd med kokspadet från musslorna lite åt gången. Häll försiktigt så att du inte får med gruset från musslorna som samlat sig på botten.
  3. När pastan börjar bli klar tillsätt musslorna till pastasåsen som tillagas i ugnen. Spara lite av kokvattnet från pastan. Tillsätt pastan till såsen och blanda om. Tillsätt lite smör eller olja och eventuellt lite kokvatten från pastan. Tillsätt hackad persilja och blanda om.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken