¡Viva la Mexico!

 
Det blir direkt en festlig fiesta när man bjuder på mexikansk buffé. Kött, fisk, grönsaker, dipp.. gå loco! Allt tillsammans skapar något nytt och spännande av tacomyset och mexikanskt mat är en fantastisk smak explosion.

Här hittar du allt för fiestan, inspiration, tips och spännande recept.
 

Utvalda favoriter

¡Taco Partido!

Nytt, spännande tacomys

Ge plats åt koriander, lime, chili och syrad lök i små mjuka bröd. Fredagstacosen gör revansch! Mexikansk mat är inte svår att laga och det är alltid roligt att experimentera och prova nya smaker. Servera tillsammans med öl från andra sidan Atlanten, gärna en ljus med liten limeklyta i och fiesten är igång!
 
 
Ris & svarta bönor
Enkelt och roligt tillbehör som fungerar utmärkt i din burrito eller precis som den är med lite pico de gallo.

8 portioner
 
1 burk (400 g) krossade tomater
3 3/4 dl kycklingbuljong av tärning
3 3/4 dl långkornigt ris
20 g smör
2 tsk chilipulver
1/2 tsk oregano
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin
1 burk (400 g) svarta bönor
 
Garnera med
Oregano
 
Gör så här:
1. Blanda krossade tomater, kycklingbuljong, ris, smör, chilipulver, oregano, vitlökspulver och spiskummin i en gryta och koka upp. Koka på svag värme under lock i 25 minuter tills riset är klart.

2. Ta kastrullen av värmen. Skölj av bönorna och blanda med riset. Strö över oregano och servera.
 
 
 
Pumpa- och korianderquesadillas
Har du aldrig serverat quesadillas tills din tacos innan - MÅSTE du prova nu!

24 bitar
 
1/4 tsk chilipulver
1 1/4 dl olivolja
500 g pumpa, skalad
1 tsk rökt paprikapulver
200 g riven mozzarella
150 g fetaost, smulad
12 majstortillas
1 dl löst packade korianderblad
Ugn 180°
 
Gör så här:
1. Mixa oliver, chilipulver och olja.
 
2. Skär pumpaköttet i 1 cm tärningar. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 msk av den mixade oljan. Krydda med paprikapulver och tillaga i ugn i 20 minuter tills den fått fin färg och är mjuk.
 
3. Blanda mozzarella och fetaost i en skål.
 
4. Lägg ut 6 tortillabröd och fördela ost, pumpa och koriander på dem. Lägg på de resterande tortillabröden och pensla väl med den mixade oljan.
 
5. Lägg tortillan på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugn i 7 minuter. Vänd dem och baka i 7–8 minuter till. Skär i snibbar och servera direkt.