Bagaren och Kocken AB

Mjukglass med Jordgubbssmak

7 July 2016 av Baka med Frida
 

Somrigt glassrecept från Baka med Frida

Vår kompis Frida delar med sig av ett underbart recept på mjukglass med jordgubbssmak!
 
 
Fridas glassmaskin:
Cuisinart Glassmaskin 1,5 liter
KÖP



För servering:
IB Laursen Fyrkantig Glasburk med Patentlock
KÖP
 
 
 
Gör så här:
Börja med att mixa 250 g av Jordgubbarna till en slät smet. 
Hacka de resterande 50 G grovt. 
Vispa strösocker, honung och äggulor ljust och fluffigt med elvisp.
Vispa grädden lagom hård. 
Vänd ner jordgubbssmeten, jordgubbarna och äggvispet i grädden.
Rör om till en jämn glassmet.
Häll över i din glassmaskin och kör till en mjukglass, ca. 25-30 minuter. 
Spritsa ut glassen i strutar. Toppa med Strössel. 

Om du vill ha Kulglass istället för Mjukglass så häller du smeten i en form när den gått 20 minuter i glassmaskin, frys formen minst 1.5 h. Skopa upp och servera i strutar.