Opinel Barnfällkniv No 7, 8 cm Röd

Opinel Barnfällkniv No 7, 8 cm Röd
  • Opinel Barnfällkniv No 7, 8 cm Röd
Denna produkt har tyvärr utgått.
 

Opinel Barnfällkniv No 7, 8 cm Röd

Fällkniv "My first Opinel" No7, 8cm, Röd

En fällkniv för de allra minsta i familjen. Kniven har rundad spets och en säkerhetsring vid fällpunkten för att inga små fingrar ska skadas.
 
Tänk dock på att kniven är lika vass som en vuxenkniv så var försiktig och tälj alltid ifrån dig. 

Material: Bladet är av Sandvik 12C27 stål och handtaget är tillverkat i bok.

År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare för såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.

Det miljömedvetna företaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, har bevarats inom familjen och drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producera knivar med hänsyn till naturliga resurser. 

Opinel är en symbol för fransk kultur och livsstil. Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Alpguiden Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard, gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinelkniv med sig och det var just en Opinelkniv som Picasso använde för att skapa sina skulpturer med.
 
Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France.
 
Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.

Betyg och recensioner

Inga recensioner.

Fler produkter från samma kategori

Populära produkter just nu!

Fler av samma varumärke