Opinel Skalkniv Tandad Rak 10cm Orange

Opinel Skalkniv Tandad Rak 10cm Orange
  • Opinel Skalkniv Tandad Rak 10cm Orange
Denna produkt har tyvärr utgått.
 

Opinel Skalkniv Tandad Rak 10cm Orange

Opinel Tandad Skalkniv i bok.
 
Stål i rostfritt och handtag av bok.
 
Klarar att diskas i diskmaskin, men vi rekomenderar handdisk om man vill att trät ska hålla sig fint längre 
 
 
År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare för såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.

Det miljömedvetna företaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, har bevarats inom familjen och drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producera knivar med hänsyn till naturliga resurser. 

Opinel är en symbol för fransk kultur och livsstil. Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Alpguiden Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard, gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinelkniv med sig och det var just en Opinelkniv som Picasso använde för att skapa sina skulpturer med.
Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France.
Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.

Betyg och recensioner

Inga recensioner.

Fler produkter från samma kategori

Populära produkter just nu!

Fler av samma varumärke