Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 Dags för påskfirande!

En av årets stora mathelger står runt hörnet. Duka lite fint, laga något gott och unna dig en eller en av dina nära en fin påskpresent
Vi har samlat våra favoriter, tips, recept och inspiration!

INSPIRATION

Påskpyssel

Påskpyssla med familjen, fyll hemmet med färgglatt påskpynt, plocka björkris och måla äggen tillsammans.

Prova på att gör eget påskgodis till påskäggen. Låt påskharen gömma äggen fyllda med hemmagjorda praliner, maränger och choklad. Vi har allt för baka eget hemma. Investera i en redig köksassistent så har du en hjälpreda inte bara till påsken utan till resten av årets högtider och tar du hand om den kommer den säkert gå i generationer vidare till flera påskar längre fram.
 

Påskbuffé med äggstra allt

Glöm det vanliga och traditionella. Det behöver inte vara sill och halstrad lax. Det behöver inte vara förrätt, varmrätt och efterrätt. Prova på att duka upp till en härlig påskbuffé med nya, spännande smaker!

Här har vi samlat massor av recept du kan ta med dig till påsken. Du behöver inte göra alla. Prova några du tycker låter spännande, behåll favoriter och lägg till nya nästa påsk. När man dukar upp till buffé är det roligt att servera allt på fina fat och skärbrädor. Att duka med naturen blir extra fint under påsk. Ta med inslag som påskris och liljor, det ger en rustik och härlig känsla vid bordet. Våga utmana och prova på!

Färga ägg naturligt!

Passar både som dekoration på påskbordet och när du vill äta lite mer färgglada ägg.

Du behöver:

  • 10 st hårdkokta ägg
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ättika

Röda ägg: Rödbetor
Blå ägg: Blåbär
Beige ägg: Gul lök
Gula ägg: Gurkmeja (krydda på burk)
Brun ägg: Pulverkaffe
Av de färska råvarorna som gul lök, blåbär och rödbetor behövs ungefär 3 nävar. 
Av de torra som kaffe och gurkmeja, ta 5 rejäla teskedar.

Så här gör du:

  1. Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter).
  2. Mät upp vatten, salt och råvaran du ska färga äggen med i en egen kastrull. Koka blandningen i 8 minuter.
  3. Dra av kastrullen och låt blandningen stå och dra i ca 20 minuter innan du silar av råvaran (kryddor behöver inte silas av).
  4. Tillsätt ättikan i färgblandningen och lägg i äggen, med skal på, i blandningen.
    Låt dem ligga minst 2 timmar i färgbadet.

RECEPT

Gorgonzolatarte

Du behöver:

6-8 portioner

Ugn 180˚

  • 1 rulle smördeg
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 litet knippe timjan
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 1 rödlök
  • 300 g gorgonzola
  • 1 päron
  • 50 g valnötter

Gör så här:

  1. Tina och rulla ut smördegen. Smörj en pajform med en diameter på ca 24 cm och klä den med degen.
  2. Vispa ihop ägg och grädde med timjan, salt och peppar. Skala och hacka rödlöken fint och blanda i äggsmeten. Häll äggsmeten i formen.
  3. Skär gorgonzolan i små bitar. Skölj och skär päronet i tunna klyftor. Fördela gorgonzola och päron i pajformen. Strö över valnötter.
  4. Grädda pajen tills den är gyllene och har satt sig, det tar ungefär 20–25 min. Blir ytan för mörk innan tillagningstiden är över, täck den med folie. Låt pajen svalna på galler.

Pocherat ägg med grantinerad sparris

Du behöver:

4 portioner
Ugn 200°

  • 2 buntar grön sparris, 500 g
  • 100 g riven parmesan
  • 50 g smör
  • Salt, peppar
  • 4 ägg
  • 2 l vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%

Gör så här:

  1. Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka dem i 2–3 minuter. Häll av vattnet och spola dem kalla i kallt vatten.
  2. Smörj en form med 1 msk smör och lägg i sparrisen. Strö på riven parmesanost. Skär resten av smöret i tärningar och fördela över. Krydda med salt och peppar.
  3. Gratinera i ugnen i 10–12 minuter mitt i ugnen tills osten smält och börjar få fin färg.
  4. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Koka upp vattnet med ättika i en traktörpanna.
  5. Sänk värmen så det bara sjuder. Häll i äggen ett i taget. Samla vitan runt om äggulan. Det ska pochera i 3–4 minuter. Ta upp äggen med en hålslev. Skär eller klipp bort fnasiga kanter. Lägg äggen ovanpå den gratinerade sparrisen.
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22