Pasta med örter

30 September 2016 Bagaren och Kocken Tidningen
 

Ta din hemlagade pasta till en helt ny nivå! Med färska örter i degen blir det inte bara nya och spännande smaker på pastan, det blir ju också ett otroligt fint mönster.
 
Marcato Pastamaskin Atlas 150 Origi...
Pastagryta 5,5 Liter Rostfri med Gl...
House Doctor Pastaslev Akacia
 
Gör så här:
 
Pastadegen: Lägg mjölet i en stor skål och blanda med salt. Gör en grop i mitten och knäck i äggen. Arbeta in mjölet i äggen lite i taget med fingertopparna tills det blir en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den tills den känns smidig. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i 1 timme.
 
1. Dela degen i fyra bitar. Platta ut en degbit och kavla den på grövsta falsen i pastamaskinen.
Dela degen på mitten och kavla den i maskinen igen. Kavla degen tunnare och tunnare tills degen är så tunn den kan bli. Upprepa 4–5 gånger.
 
2. Lägg ut pastaremsorna på lätt mjölat bakbord. Lägg på färska örter utan stjälkar. Se till att de ligger platt på pastan.
 
3. Lägg på ett pastaark över örterna och kavla i maskinen igen tills det är så tunt det kan bli. Skär pastan i fyrkanter eller remsor.
Lägg i kokande vatten och koka i 3–4 minuter tills pastan är al dente.