Pressa din egen superjuice!

8 December 2015 Av: Bagaren och Kocken
 

Juicebarer är populärare än någonsin men du behöver inte lämna hemmet för att njuta av en hälsosam smoothie eller juice. Med rätt utrustning kan du pressa dina favoritdrycker hemma i köket! Prisvärt, snabbt och enkelt.
 
VitaMix Blender PRO 750 Heritage 2L...
KitchenAid Artisan Mixer 5KSB555 Vi...
Blendtec Blender Classic 575 Black
 
 
En lätt start på dagen eller ett uppfriskande mellanmål, juicer och smoothies har blivit allt mer populära och idag finns juicebarer i de flesta städer. Oavsett om du blir sugen på en läskande juice eller en proteinrik smoothie finns ett recept som passar dig. Skillnaden på en juice och smoothie är framförallt fibrerna. När du gör en smoothie mixar du frukt och grönsaker hela vilket gör att fibrerna bevaras. Du blir mättare och får i dig mer näring medan en juice varken innehåller skal eller fruktkött. En smoothie passar bra till frukost eller som mellanmål efter träning medan en juice kan pigga upp när du är sugen på något sött.
 
Nutribullet Blender Svart 8 delar
KÖP

För att lyckas med en god smoothie behöver du en stavmixer eller en blender. Electrolux stavmixer kommer med flera tillbehör men du kan också använda en vanlig stavmixer och en plastkanna för att göra din smoothie.
OBH Nordica Stavmixer med Matberedartillbehör
KÖP
 
Är du sugen på en proffsmixer kanske en Blendtec, med en effekt på 2200 Watt/3 Hästkrafter, kan vara intressant för dig?
Blendtec Blender Designer 625 Black
KÖP
 
Ett mer budgetvänligt alternativ är OBH Nordicas Blender Pro Mix som har en särskild smoothiefunktion.
OBH Nordica Blender Pro Mix
KÖP
 
För att göra en god juice behövs en råsaftcentrifug, som Philips HR1874/70. Den kan både göra juice och pressa citrusfrukter.
Philips Råsaftcentrifug med citruspress Rostfritt stål
KÖP
 
Vill du göra en extra nyttig juice kan du investera i en slowjuicer från Hurom. En slowjuicer har ett lägre varvtal än traditionell råsaftcentrifug vilket gör att vitaminer och enzymer bevaras bättre.
Hurom Slowjuicer Second generation Rostfritt
KÖP
Hett just nu