Raw Passionsfrukt Swirl Cake

27 April 2016 Happy Health Blog
 

Magiskt vacker och underbart god!

Den här fantastiska swirl-tårtan är inte bara magiskt vacker att titta på utan också underbart god och syrlig med de tropiska smakerna av passionsfrukt och mango!
 
Den här tårtan kan se lite avancerad ut men låt det inte skrämma dig! Att göra swirl cakes är superroligt och om du inte redan visste det så säger jag det nu: Övning ger färdighet och det finns ingen press, bara njut av processen. Kom i kontakt med din konstnärliga sida och ha kul!
 
Blendtec Blender Designer 725 Stain...
BBM Plastflaska med skruvlock 0,34 ...
Springformset Nonstick 20 - 24 - 26...
 

Jag använder Blendtec till att göra alla mina tårtor och smoothies! En av anledningarna till att jag gillar Blendtec är att den har mycket starkare motor än alla andra blenders (3+ hästkrafter , mer än någon annan hemmamixer). Min Blendtec har en LCD-display och förprogrammerbara hastigheter. Det gör att bladet fungerar vid olika hastigheter och olika intervaller beroende på vad jag gör. Älskar det!

Recept:
Använd en 20 cm springform. Tid: 1,5 h + 4 h frystid. Prep: blötlägg ca: 400 g cashewnötter i 4 timmar. 

Citronbotten
3 dl mandlar

1 dl cashewnötter

2 dl kokos

Citronskal från 1 stor citron

1/2 tsk vaniljextrakt

12-15 dadlar

1 msk bovete

Passionsfrukt fyllning
1 dl mango

8 dl blötlagda cashewnötter

0,7 dl agavesirap

1 tsk vaniljextrakt

0,7 dl citron juice

0,7 dl kokosolja

2 passionsfrukter

1/2 tsk gurkmeja pulver

Ofärgad cheesecake-smet
3 dl cashewnötter

0,5 dl agave

1/2 tsk vaniljextrakt

3 msk citronjuice

0,5 dl kokosolja

Naturlig färg
Ljuslila - några få blåbär

Gul/orange - några få droppar rödbetsjuice och gurkmeja-pulver

Rödlila färg - rödbetsjuice och blåbär

Var försiktig när du färgar smeten, använd en mindre mängd till att börja med. Resultatet skiljer sig ofta beroende på de naturliga ingredienserna.


Botten:
Mixa alla ingredienser (utom bovetet) i en matberedare, börja med att mixa mandel och kokosflingor till mjölliknande konsistens. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en fast deg. När du är klar kan du blanda i bovetet förhand och se till att de blir utspridda ordentligt. Tryck ut botten i en 20 cm spring form.

Passionsfruktsfyllning: Blanda alla ingredienser i en Blender (utom kokosolja och passionsfrukt) tills det är riktigt smidigt. Tillsätt kokosolja i flytande form i slutet och blanda i ytterligare några sekunder, stäng av mixern och tillsätt passionsfruktskärnorna, rör om med en sked långsamt för att få det välblandat. Häll smeten i springformen.

Mixa den ofärgade smeten på samma sätt, lägga till kokosolja sist. Separera smeten i 3 lika delar. Blanda 3 olika färger med det naturliga färggivarna.

Börja "rita" mönstret och var kreativ!

Obs: Det krävs en del övning, du kan börja med något enkelt som raka linjer eller prickar. Bli bekväm och använd den swirl-teknik som funkar för dig. När du är nöjd med dina swirls flytta tårtan till frysen och låt stelna i 4 timmar.

Den lilla twisterkannan är perfekt för att göra de mindre partierna av färgad cheesecake smet med. Jag gör alltid en sats av "ofärgad " smet först och sen färgar jag dem separat. Jag använder klämbara plastflaskor för att göra mina swirlmönster och tandpetare för att få till swirlsen. Dra en tandpetare i raka linjer genom prickarna eller cirklarna för att skapa de "hjärtformade swirlsen". Jag uppmuntrar dig verkligen att experimentera här, var kreativ och ha kul! :)

 

Bilder och text av Natalie Yonan - Happy Health Blog