Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

En god sås kan spela måltidens huvudroll - så varför inte lägga lite kärlek på just såsmomentet? För
att få till den perfekta såsen rekommenderar vi att du skaffar dig en bra sauteuse som underlättar mycket
i processen. Här tipsar proffskocken Thomas Sjögren också om två goda recept för dig att testa!

Livesändning på instagram med proffskocken!

Tisdagen den 27/6 kl. 19.00 har vi bjudit in proffskocken Thomas Sjögren till vår Instagram för en inspirerande livesändning. Temat är såsskola där Thomas lär oss sätta tekniken och lagar två olika sorters såser samt går igenom vilka rätter som passar till respektive sås. Idag driver han Grano i Göteborg, Hällsnäs Hotell & Restaurang i Mölnlycke samt ett flertal restauranger i Bohuslän. Thomas utgår alltid från råvaran när han lagar mat och stort fokus ligger på att hitta råvaror av hög kvalitet. Missa inte detta!
 

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Sauteuse

En sauteuse är det perfekta valet när du ska göra en god sås. Den har en välvd insida utan skarpa kanter.
Det gör att du kan röra längs hela botten så såsen inte bränns vid. Här tipsar vi om tre favorit-sauteuser!

TVÅ SÅSRECEPT

Beurre blanc

Beurre blanc är en klassisk fransk smörsås som passar perfekt till fisk och skaldjur. Det viktiga att
komma ihåg med en beurre blanc är att den ska vara ljus, så svetta löken försiktigt. Dessutom går
den att smaksätta lite hur du vill. Thomas Sjögren avslutar sin beurre blanc med gräslök och citron,
men lite rom är inte en dålig idé heller – speciellt om du ska servera din smörsås till fisk.

 

Du behöver:

4 portioner

  • Matolja
  • 3 st schalottenlökar
  • 4 vitpepparkorn
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 200 g smör
  • Salt
  • 2 msk finskuren gräslök
  • Citronzest

Gör så här:

  1. Hacka schalottenlöken fint och tärna ditt smör. Svetta sedan schalottenlöken i lite olja tillsammans med pepparkornen. Häll i det vita vinet och vinägern när löken blivit mjuk men inte fått någon färg.
  2. Låt reducera tills ungefär hälften av vätskan kvarstår. Sila av till en annan sauteuse och salta försiktigt, det hjälper smöret att bindas i såsen.
  3. Ha en låg värme på spisen. Tillsätt det rumsvarma tärnade smöret gradvis medan du vispar. Försök hålla såsen runt 80 grader i detta moment, annars kan den spricka. En skvätt grädde kan hjälpa till att binda såsen enklare om den skär sig.
  4. När du är nöjd med konsistensen drar du pannan från värmen. Förbered behållaren du ska servera såsen ur med din smaksättning, som gräslök och citronzest. Sila över smörsåsen till smaksättningen, rör runt och servera.

Rödvinssås

Den klassiska rödvinssåsen är en riktig favorit hos många. Det finns oändligt många recept på såsen men
här har ni Thomas Sjögrens tolkning av denna klassiker. Rödvinssås fungerar utmärkt till att glasera rotsaker
så som morötter och palsternacka, så väl som till dess trogna följeslagare – en fin bit stekt kött.

Du behöver:

4 portioner

  • Matolja
  • 1 st rödlök med skalet kvar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 dl rödvin
  • 4 dl oxfond
  • Dragonstjälkar
  • Salt
  • 1 msk smör

Gör så här:

  1. Grovhacka rödlök och vitlök. Bryn rödlöken i matolja på hög värme i en stor sauteuse tills den börjat mjukna något och tillsätt sedan vitlöken. Häll därefter i rödvinet och låt reducera på ganska låg värme tills det är knappt en deciliter kvar.
  2. Tillsätt den uppvärmda oxfonden och låt koka ihop tills du är nöjd med konsistensen. Lägg i ett par dragonstjälkar och slå av värmen. Smaka av såsen med salt.
  3. Sila av till en mindre kastrull och blanka av såsen med en matsked smör. Lägg på ett lock så att den håller värmen tills du är redo att servera.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken
Behöver du hjälp?
Då är du välkommen att ringa eller chatta med oss. Du kan alltid skicka ett email till oss.
031-25 22 22 Gå till kundtjänst