En god sås kan spela måltidens huvudroll - så varför inte lägga lite kärlek på just såsmomentet? För
att få till den perfekta såsen rekommenderar vi att du skaffar dig en bra sauteuse som underlättar mycket
i processen. Här tipsar proffskocken Thomas Sjögren också om två goda recept för dig att testa!
Förra årets lyckade livesändning bjöd på olika såser och experttips från ingen mindre än mästerkocken Thomas Sjögren! På måndag den 18:e kl 18.00 är han tillbaka med nyårstema på vår Instagram med tre nya såser - en pepparsås perfekt till kött, en sandefjord sås till fisk/skaldjur och en Hollandaise sås som fungerar utmärkt till vegetariskt. Skriv ner i kalendern så ses vi på Instagram kl 18!
En sauteuse är det perfekta valet när du ska göra en god sås. Den har en välvd insida utan skarpa kanter.
Det gör att du kan röra längs hela botten så såsen inte bränns vid. Här tipsar vi om tre favorit-sauteuser!
Beurre blanc är en klassisk fransk smörsås som passar perfekt till fisk och skaldjur. Det viktiga att
komma ihåg med en beurre blanc är att den ska vara ljus, så svetta löken försiktigt. Dessutom går
den att smaksätta lite hur du vill. Thomas Sjögren avslutar sin beurre blanc med gräslök och citron,
men lite rom är inte en dålig idé heller – speciellt om du ska servera din smörsås till fisk.
4 portioner
Den klassiska rödvinssåsen är en riktig favorit hos många. Det finns oändligt många recept på såsen men
här har ni Thomas Sjögrens tolkning av denna klassiker. Rödvinssås fungerar utmärkt till att glasera rotsaker
så som morötter och palsternacka, så väl som till dess trogna följeslagare – en fin bit stekt kött.
4 portioner