SAN Kyoto

Damaskus är förutom en stad i Syrien, ett begrepp som man ofta använder i samband med japanska knivar. Damaskusmönster är något som funnits på japanska knivar ända sedan samurajsvärdens tid. Det innebär att flera olika stål, gärna med olika hårdhet, blandas samman i ett och samma blad. Damaskering skapar förutom en snygg effekt åt knivarna, en ytterligare hårdhet i knivarna.

Tamahagane SAN Kyoto är en kniv med ett klassiskt damaskusblad med hela 63 lager damaskusstål och med en kärna av rostfritt verktygsstål. Handtaget är tillverkat av svart Mikartaträ. Tamahaganes SAN Kyoto är riktigt klassiska japanska köksknivar. Både i utseende och i prestanda. Varje kniv är tack vare det hamrade bladet helt unik. Knivarna har en imponerande balans och skärpa.

Köp dina klassiska japanska köksknivar ur Tamahaganes serie SAN Kyoto till bra priser online på Bagaren och Kocken. Vi har ett brett utbud av både SAN Kyoto-knivarna och knivtillbehör i serien. Varje kniv i serien har ett unikt utseende på det damaskerade bladet. 

SAN Kyoto