Sassafrassa Superstone Sicilian Rektangulär Pizzasten

Sassafrassa Superstone Sicilian Rektangulär Pizzasten
  • Sassafrassa Superstone Sicilian Rektangulär Pizzasten
Denna produkt har tyvärr utgått.
 

Sassafrassa Superstone Sicilian Rektangulär Pizzasten

Om pizza- & bakstenen i Superstone®:

De antika egyptierna bakade sitt bröd på varma stenar i solen. Senare började europeiska bagare att grädda bröden i stenugnar. Ännu i dag gräddas pizza och bröd på detta sätt. Med en pizza- och baksten i Superstone® imiteras detta sätt att baka bröd på och du kan skapa en egen stenugn hemma. Stenen skapar en torr värme som är optimal för bröd och pizza och ger en krispig skorpa.

Din Superstone® pizza- & baksten är tillverkad i stengods, som hettats upp till över 1100°C. Detta ger en förhållandevis tunn sten som är lätt att hantera. Fördelen med att baka med en oglaserad sten är att absorptionsförmågan är bättre, vilket gör att fukt dras från degen och ger en krispigare botten på pizzan eller brödet. Stenen ger även en jämn värmefördelning och pizzan eller brödet blir jämnt gräddat.

Superstone® Pizza Maker är, precis som namnet avslöjar, extra lämplig för pizzabakning. Stenen är hela 35 cm i diameter och har silikonhandtag för enklare hantering. Den räfflade ytan gör att pizzabotten gräddas jämnt och blir härligt krispig.

Termisk chock – Stora temperaturväxlingar

Superstone® är ett hållbart material, men stora temperaturväxlingar kan leda till sprickor och krackeleringar. Termisk chock inträffar vid stora temperaturväxlingar, till exempel om en frusen pizza läggs på en het sten eller om en het sten spolas med kallt vatten. Det kan även inträffa om stenen placeras över öppen låga.

Att använda en Superstone® pizza- och baksten

Stenen behöver inte blötläggas innan användning, men rekommendationen är att stenen bränns av innan första användning för at skapa en bortstötande yta (eng. Non-stick). Olja in stenen med lite matolja och grädda den i 200 grader i 60 minuter.

Vid användning av stenen rekommenderas att den oljas in lite grann och pudras med lite majsmjöl. Stenen kommer att bli mörkare med tiden. Detta innebär att stenen har mognat och vanligtvis behöver den då inte oljas in vid användning.

I många recept ska pizzan eller brödet läggas på en förvärmd sten. Värm stenen i nedre delen av ugnen och lägg över pizzan med hjälp av en brödspade.

Stenen kan även användas till att värma rester av pizza, paj och bakverk. Tina frusen mat innan den placeras på en het sten, alternativt lägg den frusna maten på en rumstempererad sten innan de tillsammans placeras i ugnen.

Superstone® kan användas i såväl konventionell som varmluftsugn och i mikrovågsugn. Stenen kan även användas till servering, vilket gör att maten behåller värmen längre.

Underhåll

Vid rengöring av stenen skrapas eventuella matrester först bort med en degskrapa. När stenen kallnat diskas den med en mjuk borste varmt vatten. Använd inte diskmedel. Låt stenen lufttorka eller i eftervärmen i din ugn.

Stenen blir naturligt mörkare med tiden, försök inte att ta bort denna yta.

 

Mått: 45 x 26 cm

1,9 cm djup.

Betyg och recensioner

Inga recensioner.

Fler produkter från samma kategori

Populära produkter just nu!

Fler av samma varumärke