Sommar betyder härligt umgänge, godmat och underbara desserter! Här är sommarens bästa meny-tips!
1 st blomkål
1 dl västerbottensost
1st ägg
1dl mandelmjöl
Salt och peppar
400g matjessill
6st ägg, hårdkokta och kalla
1st stor rödlök
30g Gräslök
150g majonnäs
100g crème fraiche
Salt och peppar
Hyvlad rädisa
Svartpeppar
Smörgåskrasse
Styvmorsvioler
Crème fraiche
Svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka ner blomkålen i bitar och riv sedan på största storleken. Mikra blomkålen i 5 minuter.
3. Skär ner Västerbottensost och riv på nästfinaste storleken.
4. Blanda blomkålsrivet med ägg, sedan mandelmjöl och sist osten.
5. Smaka upp med salt och peppar.
6. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ta bort det översta.
7. Grädda i mitten på ugnen tills det precis börjar få färg, cirka 15 minuter.
1. Hacka sill, ägg, lök och gräslök fint.
2. Vänd i majonnäs och sist crème fraiche.
3. Smaka upp med salt och peppar.
4. Klicka ut över avsvalnad blomkålspizza.
1. Hyvla rädisor på mandolinen (0,5 mm) och strö över gubbröran.
2. Klicka ut små toppar av crème fraiche.
3. Klipp smörgåskrassen och strö den och styvmorsvioler över hela pizzan.
4. Peppra på och njut!