Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Bjud på hembakat i sommar!

Långa lediga sommardagar ligger framför oss. Sol, bad, ljusa sommarkvällar som aldrig tar slut
med vänner och god mat – nu är det som bäst! Dofterna, smakerna, färgerna. Grönsaker och bär
som man bara kan gå ut och plocka, så gott som det bara kan bli, det gäller att passa på och njuta!

Sommarens höjdpunkter är många, men något av det bästa är när det är dags att skörda frukt och bär och njuta
i kaka och dessert. Päron, jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär – söta ord som får det att vattnas i munnen!

Nordic Ware Bakform Krona 70th Anniversary Gold

  Ankarsrum Assistent Original Glossy White

Nordic Ware Anniversary Bundt Pan - 6 Cup

SOMRIGA RECEPT

Sommartårta med citronkräm och bär

Du behöver:

8 bitar

BOTTEN

  • 5 ägg
  • 125 g strösocker
  • 125 g vetemjöl

CITRONKRÄM

  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 150 g strösocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 citron

BÄR

  • 125 g hallon
  • 125 g vinbär
  • 125 g blåbär
  • 250 g jordgubbar
  • 5 dl vispgrädde

Ugn 180°

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, minst 10 minuter. Det är viktigt att det blir luftigt. Vänd försiktigt ner mjölet i smeten utan att luften försvinner.
  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 30–35 minuter. Låt svalna på galler.
  3. När kakan svalnat delas den i tre bottnar.
  4. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa ihop vaniljkorn, äggulor, socker och majsstärkelse.
  5. Koka upp mjölken med vaniljstången. Ta upp vaniljstången och häll den varma mjölken i äggulesmeten under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna, rör då och då. Vispa grädden.
  6. Riv citronskalet fint och rör ner i krämen.
  7. Lägg en botten på ett fat. Pressa citronsaft över bottnen. Bred på ett lager kräm och lägg på nästa botten. Pressa citronsaft över och bred på kräm och avsluta med sista bottnen.
  8. Vispa grädden och lägg den i en spritspåse med tyll. Börja med att bre ett lager grädde ovanpå tårtan. Spritsa grädde på sidorna och runt kanten på tårtan.
  9. Garnera med massor av bär. Skiva jordgubbarna och sätt dem runt kanten.

Tips! Skölj vinbären i kallt vatten och vänd dem i socker så ser de extra festliga ut.

Systerkaka

Du behöver:

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 100 g grovt hackad mörk
  • choklad

GLASYR

  • 200 g florsocker
  • 2 msk kokande vatten

Ugn 180°

Gör så här:

  1. Vispa smör, vaniljsocker och socker krämigt. Rör i äggen och sedan mjölken.
  2. Sikta i mjöl och bakpulver och rör om till en smet.
  3. Hacka nötterna grovt och vänd ner i smeten tillsammans med chokladen.
  4. Häll smeten i en kugelhopfform (1,1 l) eller i en smord form med löstagbar kant med mönstrad botten.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Låt den svalna på galler innan den tas ur formen.
  6. Rör ihop florsocker och kokande vatten till en glasyr. Häll glasyren över kakan och låt det rinna ner på sidorna.

Hallonsnitt

Du behöver:

10 stycken

  • 200 g smör
  • 150 g florsocker
  • 1 krm salt
  • 350 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk kallt vatten
  • 100 g hallonmarmelad

GLASYR

  • 200 g florsocker
  • 2 msk kokande vatten
  • 2–3 msk frystorkade hallon

Ugn 200°

Gör så här:

  1. Rör ihop smör och florsocker. Arbeta in mjöl och ägg.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen i 1 timme.
  3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till en fyrkant, 20x30 cm, på mjölat bakbord.
  4. Dela degen på längden till fyra bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna på galler. Bred hallonmarmelad på två degplattor och lägg på de två andra.
  5. Rör ihop florsocker och kokande vatten till en tjock glasyr. Bred glasyren på kakorna och strö på frystorkade hallon. Skär i trekanter.
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22