Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

STAUB - Njut av god mat i gott sällskap


Varumärket STAUB kommer från Frankrike. Eller mer exakt från Alsace, ett område som är vida känt för en rik kulinarisk matlagningstradition.

Produkter från STAUB är en perfekt kombination av traditionellt hantverk och avancerad teknik. Prisbelönta restauranger runt om i världen uppskattar den höga kvalitet som STAUB erbjuder och använder gärna deras produkter i köket.

Resultatet av en noga utarbetad tillverkningsprocess
Varje gjutjärnsprodukt är unik och skapas i en egen sandform (lock, gryta, grillpanna, cocotte). Produktionen äger rum i hjärtat av Frankrike. Med sina innovativa uppfinningar har STAUB optimerat gjutjärnsgrytans fördelar och därmed skapat en unik produkt som ständigt övertygar kockar världen över.

Hemligheten bakom det berömda locket

Det platta lockets sofistikerade design gör att grytan fungerar som ett självbevattningssystem under tillagning. Effekten som uppstår tack vare "pikoterna", eller piggarna i lockets undersida, och kondensen som bildas skapar ett aromregn. Det gör maten extra saftig och mör! Efter en koktid på 55 minuter är det 10% mer vätska i en Staub-gryta än i konkurrerande produkter. 

STAUB kallar det: Aromregn. Du kallar det rätt och slätt: Gott!

30-års garanti

STAUB erbjuder 30-års garanti på sina gjutjärnsprodukter till privatkunder. Garantin är giltig från inköpsdatumet (köpbevis krävs).

INSPIRATION - BAKA BRÖD OCH SORBET I DIN GRYTA

Gott och knådfritt bröd med råg och frön

Du behöver

  • 300 g vetemjöl
  • 300 g rågmjöl (siktat)
  • 30 g linfrön
  • 50 g pumpafrön
  • 50 g sesamfrön
  • 5-6 g torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 5 dl kallt vatten
  • Staubgryta

Gör så här

  1. Använd en stavmixer eller matberedare och finhacka pumpafrön, sesamfrön och linfrön.
  2. Blanda vetemjöl, rågmjöl, salt, torrjäst och de hackade fröna. Tillsätt sedan vattnet och rör om till en klibbig deg. Täck degen med folie och låt stå i minst 10-20 timmar.
  3. Rulla degen på en mjölad bänk och vik ett par gånger mot mitten. Häll sedan lite mjöl i botten av skålen som degen jäst i och låt den jäsa i 2 timmar.
  4. När det är en halvtimme kvar av jäsningen, ställer du in grytan och locket i en kall ugn och sätter ugnen på 250 grader.
  5. Ta ut grytan ur ugnen (kom ihåg grytlappar) och vänd ner degen i grytan. Sätt på locket och sätt in grytan i ugnen i 30-35 minuter. Ta bort locket och vrid ner temperaturen till 200-210 grader och tillaga i ytterligare 15 minuter.
  6. Kyl på ett rack och förvara i pappers- eller linnepåse för krispig skorpa, dag efter dag.

Läskande citronsorbet med mynta

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl citronsaft
  • 3 myntakvistar
  • 2 äggvitor
  • 1 stor skål eller låda att ha grytan i
  • 3-4 kg isbitar
  • 5-7 dl grovt havssalt

Tips: för att göra en mer ”vuxen” efterrätt kan du servera i cocktailglas med 4 cl vodka över sorbeten.

Gör så här

  1. Koka vatten och socker tills sockret är upplöst. Tillsätt mynta och citronsaft medan det kokar och låt kallna.
  2. Vispa 2 äggvitor nästan hårt och blanda i det kylda myntavattnet.
  3. Lägg grytan i en skål eller låda som är stor nog för grytan - plus is och salt.
  4. Täck gjutjärnsgrytans sidor lagervis. Börja med is, sedan ett tunt lager salt. Upprepa tills du är så långt upp som du kan på grytan. Avsluta med is.
  5. Lägg sorbetsmeten i gjutjärngrytan. Sätt på locket och täck locket med is och salt. Obs - Använd inte för mycket salt längs sidorna eller på locket så att det finns risk för att det hamnar i grytan.
  6. Rör om sorbeten var 15: e minut så att det blir en jämn massa. Upprepa tills sorbeten har stelnat. Vispa gärna ett par gånger med en ballongvisp för att säkerställa en jämn, len sorbet.

GÖR DIN GRYTA MER PERSONLIG

Ändra enkelt utseendet på din Staub-gryta med en ny knopp.
I vårt sortiment hittar du flera olika, välj din favorit bland - fisk, kanin, gris, ko, kyckling och snigel

Staub-logo.png

Staub

Staub grundades 1974 i Alsace av Francis Staub. Alsaceregionen i östra Frankrike är känt för sin yrkesskicklighet inom gjutning och sin utsökta matlagningskonst, vilket går hand i hand vid utvecklingen av Staubs produkter.

Storken i Staubs logga är en symbol för Alsace. Alla Staubs gjutjärnsprodukter tillverkas i Frankrike. Staub används av många världsberömda kockar, bland annat Paul Bocuse som är en stor vän av Staubs produkter.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken