Bagaren och Kocken AB

 

Bäst i Test Stekpanna

Det är i stekpannan magin sker. Det är i den råvarorna ska bli en rätt. Naturligtvis vill man då kunna lita på att stekpannan gör sitt jobb. Helst i flera år! I vårt sortiment har vi ett antal stekpannor som har blivit bäst i test. Bland våra testvinnande stekpannor hittar man bland annat Scanpan CTX, Tefal och Le Creuset. En stekpanna som har blivit bäst i test måste vara både enormt slittålig och skön att använda. Stekpannetesten är ofta uppbyggda av två delar där man i den ena delen bedömer hur enkel och trevlig stekpannan är att steka - till exempel pannkakor - i. Den andra delen handlar ofta om hur stekpannan står emot olika typer av slitage genom att man utsätter den för olika prövningar. Läs mer om de olika testen och vad som gjorde att just dessa stekpannor blev bäst i test!
Scanpan CTX har testats av såväl Tommy Myllimäki som Johan "matgeek" Hedberg och båda två är minst sagt nöjda med den. Det finns många fördelar med en belagd stekpanna och i regel är de lättare att använda och sköta om. I alla fall om beläggningen är högkvalitativ, vilket man verkligen kan säga om Scanpan CTX. Just nu har vi ett erbjudande med två storlekar på Scanpan CTX till ett riktigt bra pris.
 
2011 gjorde Råd & Rön ett test av non stick-belagda stekpannor. Som alltid när Råd & Rön gör tester kan man lita på att testet har gått grundligt och noggrannt till, och att det är helt och hållet oberoende. WMFs stekpanna var den dyraste i testet men fick också klart bäst betyg av alla stekpannor som testades. WMF-pannan kammade hem sina poäng mycket tack vare den imponerande slittålighet som stekpannan visade upp efter ett antal slitagetester. WMF CeraDur Profi hette innan CeraDur Comfort men har sedan 2011 förnyats, och är i stora drag samma stekpanna.
 
Fiskars All Steel blev bäst i test när SVT Plus 2015 testade fyra belagda stekpannor. Testet bestod av tre delar: värmefördelning, användarvänlighet och slittålighet. Fiskars vann användarvänlighetstestet med knapp marginal då expertjuryn gillade tyngden som Fiskars stekpanna hade. I slittålighetstestet vann däremot Fiskars helt överlägset efter att ha stått emot 5000 varv från en nötningsmaskin. De andra stekpannorna var märkbart slitna efter bara 1000 varv. Fiskars All Steel har innan benämnts som Fiskars All Steel vilket ändrats efter Plus test, men stekpannan är densamma.
 
Le Creuset Toughened blev bäst i test i Testfaktas test av stekpannor med non stick-beläggning. Det är extra viktigt att beläggningen inte släpper då stekpannan i så fall blir rätt värdelös. Le Creuset Toughened hade den bästa reptåligheten och låg i topp på både värmefördelning och värmetålighet. En riktigt bra stekpanna helt enkelt som verkligen förtjänar en bäst-i-test-utmärkelse. 
 
Wiseguide som säljer tester till olika tidningar har 2015 gjort ett test av non stick-stekpannor. Bäst i testet blev Tefal Jamie Oliver Professional. Dessutom blev stekpannan bäst i test i stor stil. Det fanns inga anmärkningar överhuvudtaget på Tefals stekpanna och den tog hem full pott i alla moment.