Vad vill du laga?

 
 
 

Fisk

Till alla fiskfantaster!

När du steker fet fisk som lax, makrill, mindre hälleflundra och sill fungerar det alldeles utmärkt med en gjutjärnspanna eller en stålpanna. När du steker mager fisk och fiskbullar bör du använda dig av en belagd panna. Fisken släpper lättare och det minskar risken att den bränner fast.

Kött

Det är inte alltid helt enkelt att steka en riktigt god och saftig köttbit.

Men med rätt stekpanna blir det betydligt lättare. När du steker köttbitar av nöt, fläsk, lamm och vilt så bör du använda en gjutjärnspanna för bästa resultat. Vänta med att vända din köttbit tills den har fått en stekyta och lätt släpper från pannan. Då har porerna stängt sig och den behåller vätskan.

Grönsaker

När du ska steka grönsaker och svamp är det perfekt att använda stålpannor.

De är speciellt lämpliga till stekning på alla temperaturer och kan användas till en mängd olika råvaror. Pannorna värms snabbt upp och reglerar temperaturen effektivt. Detta är särskilt lämpligt när rätter tillagas på varierande temperaturer t.ex. när råvarorna först bryns på hög värme för att sedan stekas klart på medelhög eller låg värme.

Mjölk & Ägg

Non-stick pannor är kanon när du ska tillaga mjölk- och äggrätter som t.ex. omelett.

Stekpannor i aluminium är perfekta för tillagning på låg till medelhög värme. Pannorna är lätta att hantera och leder och fördelar värmen snabbt och effektivt. Alla non-stick pannor har en effektiv beläggning som garanterar att inte ens ömtåliga matvaror bränns fast och att rengöringen blir ovanligt lätt.