Bagaren och Kocken AB

Stengods-Keramik

Varenda människa som någonsin levt vet att av jord och vatten får man lera. Kladdig härlig lera. Av enkel lera kan man göra förvånansvärt mycket. Aluminium eller keramik är två exempel på starka material som kommer från lera.

En typ av keramik är stengods som kommer från stengodslera. Som så mycket annat var det kineserna som upptäckte att man kunde bränna stengodsleran och skapa hård keramik av det. Stengods är oerhört hållbart och tätt. Praktiskt när det kommer till kokkärl som ska tåla höga temperaturer och helst hålla länge.

En av de största tillverkarna av stengods i världen är det franska företaget Le Creuset. På Bagaren och Kocken har vi ett stort sortiment av stengods från Le Creuset bland annat. Kokkärl som kan användas både på spisen och i ugnen. Grytor, ramekiner, pajformar och ugnsformar i stengods finns i vårt sortiment. Hög kvalitet i många härliga färger och former är signifikativt för stengodset och keramiken i vårt sortiment. Vi levererar ditt stengods snabbt och med en trygg service. 

Stengods-Keramik