Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Ute-matlagning, självhushållning, återvunnet och hållbart är tre stora trender 2021.

2020 har tvingat in oss i nya vanor. Vi lagar mer mat än någonsin och medvetenheten kring vad vi stoppar i oss är stor.
Vi spenderar mer tid hemma där vi lägger tid på att trivas och experimenterar med allt ifrån odlingar till hemgjorda pizzor.

Vi har samlat de största mat och kök-trenderna 2021!

LAGA MAT UTOMHUS

Elin - kategoriexpert Bagaren och Kocken

"2021 är året då vi lagar mat utomhus och ordet uteköket kommer innebära mer än bara gasolgrill."

Låt oss hoppas att året bjuder oss på härligt väder för vi tror att ”umgås ute” kommer hålla i sig. Förhoppningsvis inte av samma anledning som 2020, utan pga att det är så härligt och att maten smakar godast ute!

Nytt i sortimentet är OFYR. Grillarna från OFYR är någonting alldeles extra - ett helt nytt sätt att laga mat utomhus!

Ska du bege dig ut i naturen finns det smarta prylar för att underlätta matlagningen och beredningen. Som Opinel Nomad Matlagningsset...

...eller Muurikka Picknick i Påse. Perfekt när du vill steka upp stompabröd eller den nyplockade svampen!

Använd svenskt kvalitetskol

Tack vare den långsamma och kvalitetsfokuserade processen är resultatet ett träkol som skapar väldigt lite rök och gnistor. Kolet har också väldigt lång glödtid.Birchotan Träkol av björk 7 kg

Håll värmen med en Tipi

En riktigt snygg terrassvärmare som förutom att sprida härlig värme är perfekt till att göra att från popcorn och pinnbröd till marshmallows och grillkorv. Heta Tipi finns i flera storlekar.

HEMGJORD PIZZA

Är 2021 året du bemästrar pizzatekniken? I år lagar vi pizzan själva och botaniserar bland spännande toppings och letar efter tillagningsmetoden som ger den perfekta botten.

Pizza - på riktigt

Med en pizzaugn från Clementi har du ett litet Italien i trädgården.

Frasigt med ett bakstål

Ett pizzastål från svenska Gourmetstål möjliggör en frasig pizzabotten på grillen eller i ugnen.

Pizzaugn - snabbt och smidigt

Morsø - den populära pizzaugnen i gjutjärn som ger dig en perfekt pizza varje gång!

HÅLLBARA ALTERNATIV

Olivia - kategoriexpert Bagaren och Kocken

"Att odla själv i pallkragar exploderade redan 2019/2020. 2021 tror vi blir året då vi tar nästa steg inom självhushållning!"

Bokashi

Hinkar i återvunnen plast för att tillverka din egen kompost som är fylld med näring! Bokashilaken som blir till under tiden i hinken tappar man ut, späder och använder till gödselvattning.

Fermentera mera!

Med detta fermenteringsset från Kilner blir det enklare än någonsin.

Återvunna krukor från Rosendahl

I slutet av februari kommer dessa skönheter in i lager. Inspirerade av de geometriska formerna och linjerna i den kända Grand Cru-serien och tillverkade i 100% recycled PET.

Tessan - kategoriexpert Bagaren och Kocken

"Hemlagat där både materialval i produkterna och tillagningssätt går i hållbarhetens tecken"

Lek med smakerna

En rökgryta är ett utmärkt sätt att smaksätta din mat eller dina råvaror. Våga testa nya smaker och grader av rökighet för att hitta den perfekta kombinationen!

Hälsosamt ångkok

När du ångkokar blir maten inte bara skonsam mot kroppen utan vitaminerna och mineralerna i maten bevaras till större grad.

Att sylta är tillbaka

Ta tillvara på dina egenplockade bär med Bassine á confiture – så heter denna oumbärliga koppargryta som är hjärtat i varje sylthantverkares vardag. Koppar är dessutom ett hett materialval i 2021 år stek- och kokkärl!

Världens första cirkulära stekpanna!

Tareq Taylor har lanserat OnePan - världens första cirkulära stekpanna. När du slitit ut din panna skickar du in den och får en ny till en tredjedel av priset. Din inskickade panna blir till en ny som hamnar i någon annans kök - så smart!

Kolstålsknivar och personliga handtag

Vi ser att kolstålsknivar blir allt mer populära. Knivar av kolstål har hög personlighet, är lätta att underhållsslipa och kan slipas väldigt vassa. Dessutom ser vi att handtag i olika färger och formen kommer dyka upp, så du kan göra ditt kök ännu mer personligt!

Hållbara redskap

Satsa på redskap som håller istället för slit och släng! Premium-redskap från t ex prisvinnande Rösle har 20 års garanti.

Samuel - kategoriexpert Bagaren och Kocken

"Ta tillvara på färska råvaror eller maten du lagat med en vakuumförpackare."

DESIGNTRENDER

Isabelle - kategoriexpert Bagaren och Kocken

"I år inspireras vi av 70-talets färg och form. En trendfärg kommer vara gul och vi kommer se en hel del av mjuka pasteller. Vi ser även flera nyheter av återvunnet material!"

Lila nyheter från Iittala

I år fyller Iittala 140 år och kommer med en limiterad serie i färgen Ametist.

Kosta Boda släpper kollektionen Kappa

Tillsammans med Mimmi Blomqvist presenterar Kosta Boda i år kollektionen Kappa - två vaser av återvunnet glas. Vaserna är munblåst i form och har fått sitt namn av "bubblan" som väller över formens kant vid tillverkningen. 

Årets färg från Eva Solo - Lemon Drop!

En av årets två pantonefärger är gul. En annan trend som vi också kommer se mer av 2021 är mjuka pasteller - Eva Solo kombinerar detta snyggt med sin nya vårfärg Lemon Drop! Finns att köpa i mars 2021.

INSPIRATÖRERNAS TRENDSPANINGAR

Vi har frågat tre experter inom sina områden (mat/dryck, hälsa och bakning) vad de tror komma trenda år 2021.

Mat/dryck: Johannes Örnemark (@ornemarksmat)

Driver instagramkontot @ornermarksmat där han lagar och inspirerar till mat/dryck från alla världens hörn och har råvaran i fokus. Kanske såg du honom i tv-rutan när han var med i Sveriges Mästerkock 2020?

  1. Vegan - Utifrån rådande Covid-19 situation och miljödebatt finns det goda argument för att vegan/vegetarian-trenden kommer hålla i sig. Detta är otroligt positivt för den svenska matkulturen som är uppbyggd på kött och potatis. Nya spännande recept och råvaror att vänta.
  2. Medvetna köttval - Den stora massan är fortfarande köttätare trots ovan trend. Jag tror mindsetet ”mindre, fast bättre kött” kommer bli ännu vanligare. Mer närproducerat, fler saluhallar, kvalitetsstämplar och graderingar på köttet, och mörningmetoder i hemmet är några exempel på vad som kommer dyka upp oftare i flödet.
  3. Presentation - Sociala medier har ökat kravet på både restauranger och hemmakocken att göra ännu vackrare måltider. Vackra måltider får spridning. Denna trend står jag verkligen bakom eftersom man äter med alla sinnen. På tal om hemmakocken, hemmakrogen kommer definitivt trenda.
  4. Egenodlat - Många har haft mer fritid den senaste tiden och behövt sysselsätta sig i hemmet. Det har gjort att många provat på att odla för första gången. Jag tror många kommer tillbaka till våren 2021 med ännu fler idéer och självsäkerhet i trädgårdslandet.
  5. Eld & rök - Är delvis partisk i denna trend då jag älskar både eld och rök. Kanske är det ett önsketänkande. Men jag tror att vi kommer få se dessa element både frekventare och i nya former. Både trendigt och ursprungligt på en och samma gång.
  6. Air fryer - Mitt senaste köp till maskinparken är en Hamilton Beach Air Fryer. En teknik som är både smart, nyttigt & enkel att använda. Utvecklingen inom fryers har tagit nya steg och den känns högaktuell, kanske årets julklapp 2021?

Hälsa: Cecilia Folkesson (@ceciliafolkesson)

Är en hälsoinspiratör, lic. kostrådgivare med förkärlek till ekologisk och naturlig mat. Driver bloggen ceciliafolkesson.se där hon bjuder på sina bästa recept och inspirerar till träning, naturlig skönhet och hälsa.

  1. Näringstät och boostande mat - Vi tänker mindre på kalorier och mer på näringstät och nyttig mat. Vi vill äta mat som boostar immunförsvaret och väljer gärna livsmedel med probiotika för en bra tarmhälsa.
  2. Mer mat utomhus - Nu när vi inte reser lika mycket och befinner oss mer på hemmaplan kommer vi äta och laga mer mat utomhus tillsammans med familjen.
  3. Mer grönt - Fler väljer att äta mer vegetariskt och veganskt. Vi kommer förmodligen se ännu mer av detta både i kyl- och frysdisken under 2021.

Bakning: Frida Svanberg (@fridasvegobak)

Driver bakbloggen fridasvegobak.se där hon inspirerar till att äta mer växtbaserat. Där delar hon med sig av recept på veganska bakverk och enkel vardagsmat för hela familjen, helt grönt!

  1. Vegansk bakning kommer växa ännu mer nästa år. Vi blir mer medvetna och i och med pandemin är vi mer rastlösa och känner att vi vill utmana oss själva. Jag har själv märkt av att intresset ökat markant de senaste månaderna!
  2. Moderna klassiker tror jag vi kommer se mycket av nästa år. Roliga kombinationer mellan smaker och utseende. Något jag själv kommer göra är en punchrulltårta, en enda stor punchrulle man skär i portionsbitar, precis som en rulltårta!
  3. Dekor! Jag tror att vi kommer dekorera mer och göra bakverken fina även för ögat. Bunkra med tyllar, spritspåsar, blommor och härliga färgskalor, nu ska vi lära oss att baka snyggt!

FILTRERA PRODUKTER EFTER TREND

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22