Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Än en gång är utekocken Pontus Karén på utflykt i den friska luften. Denna gång tipsar han om hur man
får till en lyckad utflykt när barnen är med, och delar med sig av två smarriga recept - som dessutom gåt
att förbereda lite hemma innan! 

MOROTSSOPPA

Börja utflykten med en sharingrätt för hela familjen! Denna morotssoppa är smaksatt med milda kryddor
och toppad med frisk turkisk yoghurt. Barnen kommer älska att dippa med friterat tunnbröd!

YOGHURTPANNKAKOR

Smeten till dessa läckra pannkakor förbereder du enkelt hemma innan det är dags för utflykt. Lägg smeten i
en termos och häll enkelt upp på stekhällen när du är ute i skogen!

TRE TIPS FÖR UTFLYKTEN MED BARNEN

Börja utflykten med att äta något!

Vi alla vet att hungriga barn kan vara något av den mest lätt retliga varelse i världen. Så börja med något enkelt att äta, förslagsvis något dom får äta med fingrarna!

Förbered så mycket som möjligt hemma!

Att stå ute i naturen och fixa i ordning en pannkassmet skapar disk, tid, frustration och dessutom blir det knepigt att konka med sig allt med det. Så gör smeten hemma och packa i en mattermos!

Ta med en handduk!

En kökshandduk är något jag ALLTID packar med mig på mina turer. Det går att använda till så mycket, tex torka händerna. Torka av mattermosen. Lyfta av varma stekhällar eller att linda in smutsig disk i. Bara att slänga in i tvätten efter turen är klar!

RECEPT

Morotssoppa med friterat tunnbröd och turkisk yoghurt!

Detta är ett enkelt sätt att börja utflykten med lite mat, barnen gillar att äta mat med händerna! Tips! Häll
i varm vatten i termosen innan du fyller på med soppan, på detta sätt är termosen redan varm när soppan ska
i! (Glöm inte att hålla ut vattnet innan du fyller på med soppan).

 

Du behöver

för 4 personer

  • 6 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 0,5 msk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ca 3 dl mjölk
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Smör att steka i
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1 pkt friterat tunnbröd

 

Gör så här innan du beger dig ut:

  1. Skala och skär ner dina morötter + löken i grova bitar.
  2. Lägg ner i en kastrull och fyll upp med vatten. Salta rikligt!
  3. Koka tills morötterna blivit mjuka. Häll av nästan allt vatten och mixa i en blender.
  4. Tillsätt grädden, kryddorna och sen mjölken. Ibland kan det behövas lite mer vatten för att få den lite lösare men den ska fortfarande vara relativt tjock! Smaka av och packa med en djup skål och häll sopp i en termos!

Gör så här när du väl är ute:

  1. Ta fram den djupa skålen, klicka i en rejäl matsked turkisk yoghurt.
  2. Häll på soppa och ta fram dom friterade tunnbröden och börja doppa!

Yoghurtpannkakor med blåbär och mandelmjölspanerad banan över öppen eld!

Att göra pannkakor med yoghurt istället för med mjölk gör dem lite mer mättande och dessutom behöver
du inte tillsätta socker!

 

Du behöver

för 4 personer

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl fruktyoghurt
  • 1 tsk bak bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl blåbär
  • 2 bananer
  • Ca 1 dl mandelmjöl
  • Lönnsirap
  • Smör till stekning

 

Gör så här innan du beger dig ut:

  1. Blanda alla torra ingredienser (förutom mandelmjölet).
  2. Knäck ner ägg i en annan bunke och häll ner yoghurten + 0,5 dl vatten + 0,5 dl blåbär och blanda väl.
  3. Skikta ner dom torra varorna och blanda tills du får en slät smet. Häll ner i din mattermos.
  4. Skala och dela bananerna i mitten och sen mitten igen (så du får ut 4 halvor). Häll ner mandelmjöl i botten av en slutbar burk och lägg bananerna med den flata sidan neråt.
  5. Blanda blåbären du har kvar med lite socker och lägg i en bra förslutbar ask.

Gör så här när du väl är ute:

  1. Värm upp din stekhäll ordentligt. Låt gärna barnen få lägga in en pinne i brasan eller vara med och tälja fram små pinnar.
  2. Lägg i rejält med smör och stek dina pannkakor i små ”amerikanska pannkakor” storlekar.
  3. Klicka i med rejält med smör. Lägg bananerna med flata sidan neråt och låt mandelmjölet få en liten rostad ton. Häll över lite sirap och vänd snabbt bananerna.

Servera pannkakorna med bananerna, lite blåbär och sen lite lönnsirap uppe på. Utsökt, uppskattat och framförallt ganska enkelt!

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken