Bagaren och Kocken AB



Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare

Satake Saltsten, 30x20x2 med hållareSatake Saltsten, 30x20x2 med hållareSatake Saltsten, 30x20x2 med hållareSatake Saltsten, 30x20x2 med hållareSatake Saltsten, 30x20x2 med hållare
  • Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare
  • Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare
  • Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare
  • Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare
  • Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare
 
495 kr
Produkten är tillfälligt slut.
Få ett meddelande när den åter finns i lager!

Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare

I detta uppdaterade paket med den fantastiska saltstenen ingår även en hållare för stenen. Med hållaren kan du enkelt flytta runt stenen efter att du värmt upp den utan att bränna dig. Hållaren fungerar även som ett underlägg.

Saltsten
Denna rosa saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta. Bestående av 100 % naturligt kristallsalt från över 180 miljoner år sedan. Stenen är helt naturlig och utan kemikalier eller andra tillsatser.
Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”!
Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, allt ifrån tillagning till servering.
 
Laga mat med saltstenen
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar.
För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.

BBQ/gasgrill
Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
Ugn
Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 220°C.
Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.

Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.

Tips!
Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
Stek ägg och bacon vid bordet!
Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!

Betyg och recensioner

Inga recensioner än. Bli den förste att betygsätta denna produkt!

Betygsätt denna produkt. Vid frågor om produkt, kontakta vår kundservice.

Ange betyg (1-5): 
  • För närvarande 5/5 stjärnor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Populära produkter just nu!

Fler av samma varumärke

Fler produkter från samma kategori