Bagaren och Kocken AB

Kamadogrillar

Typiskt för en kamadogrill eller rök är att de är tillverkade i ett keramiskt eller stenlikanande material, vilket ger grillen en optimal isolering och effektivitet. Förmågan att kunna hålla både mycket höga och mycket låga temperaturer gör dessa rökar/grillar perfekta att grilla och röka i.

Kamadogrillning har utövats i tusentals år. Förlagan kommer från japan och ordet kamado har på japanska samma betydelse som ugn. Det var från början ett sätt att till laga sin mat med hjälp an en stenbebyggelse och en eldstad. Nu har dessa tekniker tagits till vara och utvecklats till de grillar som vi på Bagaren och Kocken har i sortimentet idag.

Denna typen av grill kan användas till mycket då den har tillbehör som gör det enkelt att grilla indirekt men även direkt för att få den goda grillsmaken. Det går att göra allt från saftiga köttbitar till smakrika till smakrika brödlimpor. Ett av de mest populära varumärkena inom Kamadogrillning är Big Green Egg men det finns även andra riktigt vassa varianter.  

Kamadogrillar