Så väljer du rätt köksmaskin

15 December 2015 av Bagaren och Kocken
 

Tips när du ska handla köksmaskin

Är du trött på att knåda bulldegen för hand? Med hjälp av en köksmaskin kan du göra vardagen lite lättare. Det klassiska köksredskapet kan både knåda, vispa och blanda men kan men rätt tillbehör också användas till att mala kött, skära grönsaker eller pressa citrusfrukter. Dessutom får den gärna stå framme på köksbänken! Vi guidar dig till några av marknadens bästa köksmaskiner, i alla prisklasser.
 
Kenwood Premier Chef Köksmaskin Sil...
KitchenAid Artisan KSM150PSEWH Vit ...
Ankarsrum Assistent Original AKM629...
 
 

KitchenAid Artisan

 
En favorit bland inredningsbloggare, denna köksmaskin är känd för sin snygga retrodesign och kraftfulla motor. Den klassiska köksmaskinen konstruerades redan 1919 och är än idag en bästsäljare. Perfekt för hemmabagaren, köksmaskinen kommer med en bunke som rymmer 4,83 liter och klarar degar med upp till 7,5 dl degvätska. Degkrok, flatblandare, ballongvisp och stänkskydd ingår men vill du även mala kött eller göra egen pasta finns tillbehör att köpa till. Tillverkas i alla regnbågens färger! Pris från 5999 kronor.
KitchenAid Artisan Röd + Grönsaksskärare + Beaterblade
KÖP

Smeg köksmaskin

 
Det italienska märket Smeg vet hur man skapar lyxiga produkter med tidlös design. Denna köksmaskin är tillverkad i gjuten aluminium och finns i röd, pastellblå, silver, creme och svart. Med en rostfri skål på 4,8 liter och 10 olika hastigheter är detta alternativ perfekt för dig som tycker om att baka bröd och kakor. Gummifötter håller maskinen på plats och säkerhetspärren som gör att maskinen stängs av om huvudet lutas gör den till ett bra alternativ om du ska baka med barn. Tillbehör som medföljer är rostfri ballongvisp, flatblandare, degkrok och stänkskydd till skålen. Pris 4995 kronor. 
Smeg Köksmaskin 4,8 l Silver
KÖP

Bosch köksmaskin MaxxiMum

 
Ett självklart val för dig som vill ha extra allt, denna köksmaskin är en hjälte i köket och fixar det mesta. En något dyrare modell som är en investering för många år framöver! Den starka motorn på 1600 watt gör att maskinen jobbar snabbt och effektivt. En annan unik funktion är att maskinen bearbetar deg i både sid- och höjdled för bästa resultat, bunken rymmer 5,4 liter och klarar 3,5 kilo kaksmet. Blandare med silikonkant, rostfri ballongvisp med justerbar höjd och degkrok är några av tillbehören som medföljer men även en glasmixer som både tål höga temperaturer och kan krossa is ingår i priset. Pris 6990 kronor.
Bosch Köksmaskin Granitgrå MaxxiMum
KÖP

Kenwood Prospero köksmaskin

 
Ett bra budgetalternativ för dig som vill ha en enkel köksmaskin som tar liten plats i köket. Motorn på 900 watt fixar alla vanliga uppgifter som bakning och vispning, perfekt för den lilla familjen eller paret som vill ha en maskin som underlättar matlagningen. Den rosfria skålen rymmer 4,3 liter och locket har ett inmatningsrör som effektiviserar användandet. Förutom visp, degkrok och Kenwoods specialdesignade K-beater som rör om ända ut i kanterna kommer även maskinen med matberedartillbehör, blenderkanna och citruspress. Pris från 1995 kronor.
Kenwood Prospero Köksmaskin Silver
KÖP

Ankarsrum Assistent

 
En riktig klassiker som har vunnit många Bäst i test, denna köksmaskin lanserades först av Electrolux 1940 och har sedan 1969 tillverkats i småländska Ankarsrum. Den stora bunken, som rymmer sju liter, gör detta till ett bra alternativ om du vill baka mycket på en och samma gång. Den senaste versionen har motoråterkoppling vilket gör att maskinen reglerar varvtalet efter behov. Köksmaskinen kommer med en rejäl uppsättning tillbehör som degrulle, degkniv, spatula, jäslock, degkrok, dubbelvisp och mördegsvispar. Vill du ta din köksmaskin till nästa nivå kan vi tipsa om Ankarsrums tillbehörspaket Deluxe med bland annat korvhorn, stöt, rivtillsats, pastaplattor och kaksprits. Pris från 4485 kronor.
Ankarsrum Assistent Original Cremevit + Stora tillbehörspaketet
KÖP