Den 15/5 är det dags att fira Whiskyn! Vi bjuder på fina erbjudanden som hjälper dig lyckas
med en riktigt god whiskydrink, förvara whiskyn snyggt eller göra riktigt proffsig is. Dessutom
delar @ikoketmedanders med sig av ett riktigt lyxigt recept till firandet.
Matbloggaren och youtubeprofilen "ikoketmedanders" delar med sig av sitt bästa recept på en Whisky Sour:
Serverad över is i ett rocksglas med apelsinklyfta och cocktailbär samt lite sprayad med bitter på skummet.
Du behöver:
Häll bourbon, sockerlag, citronjuice och äggvita i en shaker, skaka ungefär 15 sekunder så du bildar ett skum.
Tillsätt is och skaka igen ungefär 20 sekunder så att det blir kallt och du vattnar av litegrann. Sila upp i ett rocksglas med en stor isbit, toppa med apelsinklyfta, cocktailbär och ett par stänk eller spray av angostura bitter.
I USA hittar du whiskysorten Bourbon, som många säkert har hört talats om. Den är gjord på minst 51% majs, vilket ger whiskyn en sötare ton. Detta förstärks när whiskyn lagras på hårt rostade fat. I Skottland destilleras spriten två gånger i kopparpannor, och eldar med torv för att torka det mältade kornet, det ger whiskyn en rökigare ton.