Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Produkter som ger glädje länge

Wilfa fokuserar på kvalitet på alla nivåer. Detta för att du som kund ska kunna
ha glädje över en produkt i många år framöver. Wilfa riktar sitt fokus mot att
ständigt utveckla och förbättra sina produkter. Därför ger de dig som kund 5 års
garanti på alla deras produkter som är under varumärket Wilfa. På så sätt främjar
vi tillsammans för en mer hållbar konsumtion och kommer ge dig goda
upplevelser 
för många kommande år.

Kaffeskola med Wilfa

Nyckeln till en god kopp kaffe ligger både i kvaliteten på kaffebönorna och utrustningen som används för
att mala och brygga kaffet. Från det ögonblick som kaffebönorna mals tills du tar din första klunk spelar
varje steg i processen en avgörande roll för att extrahera de fantastiska smakerna och aromerna.

Att investera i kaffeutrustning av god kvalitet kan därför göra en otrolig skillnad. Allt från kaffekvarnen till
espressomaskiner och kaffebryggare har en specifik funktion som påverkar smaken på kaffet. När du förstår
hur viktig utrustningen är för kaffesmaken blir det lättare att förstå behovet av att uppgradera din kaffeutrustning.

Att brygga kaffe av högsta kvalitet behöver inte vara svårt. Här får du tipsen som gör det enkelt att
uppgradera kaffet som du gör dagligen.

Steg 1 – Rengöring

En god kopp kaffe börjar med ren utrustning. Det första du bör göra för att säkerställa bästa möjliga smak på kaffet är att rengöra all utrustning som är i kontakt med kaffet både före, under och efter själva bryggningen. Kafferester från den tidigare bryggningen kommer att ge det nybryggda kaffet bismaker. Kom ihåg att diska kaffekannan och filterbehållaren före varje bryggning med diskmedel och vatten och skölj noga. Använd ett kafferengöringsmedel för att rengöra kaffebryggaren var 14:e dag. 

Steg 2 – Nymalda kaffebönor

Upplev skillnaden med nymalda bönor. Nästa steg för ett gott och smakfullt kaffe är att mala kaffebönorna själv. Kaffebönor behåller sina aromer och smakämnen bättre än färdigmalet kaffe. Mal bönorna precis innan bryggning för att bevara alla smaker. Om bönorna börjar bli gamla och torra kommer de att ha tappat mycket av sin smak och du har en dålig utgångspunkt för bryggning. 

Steg 3 – Kaffefiltret

Bättre kaffe med ett sköljt kaffefilter. Kaffefilter är som bekant gjorda av papper och filtret ger en ogynnsam papperssmak när kaffet bryggs. Du kan förhindra detta genom att skölja filtret innan du häller i de nymalda bönorna. Använd alltid vita filter istället för bruna, eftersom dessa avger mindre smak.

Steg 4 – Rent och färskt vatten

En kopp kaffe består huvudsakligen av två ingredienser: 98,5 procent vatten och resten kaffe. Så det säger det sig självt att det använda vattnet kommer att ha stor inverkan på slutresultatet. Kaffekannan är inte lämplig för att fylla vattenbehållaren med eftersom den kan innehålla kafferester som ger vattnet en oangenäm smak.  Kallt vatten rekommenderas då det ofta innehåller mer syre och därmed hjälper till att extrahera smakerna på ett bättre sätt.

 

Steg 5 – Rätt mängd och platt kaffebädd

Det viktiga blandningsförhållandet mellan vatten och kaffe. Bestäm hur mycket kaffe du vill brygga innan du fyller vatten och kaffe i kaffebryggaren så att du får rätt blandningsförhållande. Norsk kaffeinformation rekommenderar att du använder 60 gram kaffebönor till 1 liter vatten. 

Med rätt blandningsförhållanden på plats är det viktigt att skaka filterhållaren lite för att säkerställa en ”platt kaffebädd”. På så sätt säkerställer du att allt kaffe kommer i kontakt med vattnet, och att ingen del av kaffet går till spillo.

Steg 6 – Temperatur och kontakttid

För ett perfekt bryggt kaffe är det helt avgörande att vattentemperatur och kontakttiden mellan vattnet och kaffet är rätt. Optimalt sett bör vattnet vara 92–96 grader redan från första droppen och genom hela brygg-processen. Rekommenderad tid är 4-6 minuter, lite beroende på vilken typ av kaffe du använder. Samtidigt bör vattnet vara i kontakt med kaffepulvret i 4–6 minuter innan det droppar ner i kannan, beroende på vilken typ av kaffe det gäller.För att säkerställa rätt kontakttid använder du filterhållarens justerbara droppstopp. Med rätt justering kan du säkerställa samma kontakttid när du brygger en kopp som när du brygger en hel kanna.

Steg 7 – Förvaring

Gör hellre kaffe flera gånger än att förvara det länge. En termoskanna är det bästa sättet att förvara ditt kaffe. Kaffet bör inte förvaras mycket längre än en halvtimme, eftersom det snabbt förlorar sin smak och färskhet. Om du vill ha kaffe hela dagen är det bättre att brygga lite i taget och flera gånger under dagen istället.

Tips: Förvärm termosen med varmt vatten för att hålla kaffet varmt längre. En kall kanna kyler ner kaffet.

En oförglömlig smakupplevelse med Performance-serien

 

Performance-serien är känd för sin skandinaviska och funktionella design samt den unika tekniken som säkerställer den ultimata kaffeupplevelsen! Nu utökas den populära Performance-serien med två nya stjärnor - Compact och Thermo - för den med mindre köksyta eller för den som vill njuta av sitt kaffe längre! 

Gott kaffe börjar med rent, friskt vatten. Performance har därför utrustats med en avtagbar vattenbehållare som är lika enkel att fylla på som den är att rengöra. Färskt vatten är en av de viktigaste ingredienserna i gott kaffe. Tack vare Wilfas unika vattenpumpsteknologi tömmer kaffebryggarna i Performance-serien systemet helt på vatten vid varje bryggning, vilket säkerställer att du alltid brygger ditt kaffe på färskt, syrerikt och rent vatten.

Med andra kaffebryggare som saknar pumpteknologi kan så mycket som 1,5 dl vatten finnas kvar i systemet efter avslutad bryggning, vilket i sin tur har en stor påverkan på kaffesmaken vid nästa bryggning.

 

Performance 

Performance är kaffebryggaren för den sanna kaffeälskaren som strävar efter den perfekta bryggupplevelsen varje gång. Smak, stil och innovativ teknik förenas i varje kopp för att skapa en unik och oförglömlig kaffeupplevelse.

 

Performance Compact

Är du en kaffeentusiast med begränsat köksutrymme? Då kommer Performance Compact att vara perfekt för dig med sin kompakta design. Detta är en liten kaffebryggare som gör att du kan njuta av kvalitetskaffe utan att det tar onödigt mycket plats på bänken.

 

Performance Thermo

Performance Thermo har en termoskanna i rostfritt stål som kaffet bryggs direkt i. Denna kaffebryggare är designad för att hålla det nybryggda kaffet varmt och färskt så länge som möjligt utan att kompromissa med den goda smaken. 

Wilfa_logo.png (1)

Wilfa - mixers, kaffebryggare och köksmaskiner

Köp mixer, våffeljärn, kaffebryggare eller andra köksmaskiner från norska Wilfa online hos oss på Bagaren och Kocken. Produkter som är skräddarsydda för skandinaviska kök och hem! Vi har alltid bra priser, snabba leveranser och en erkänt hög service när du beställer från oss. 
 
1948 bildades Wilfa AS i Norge. I början handlade tillverkningen mest om dammsugare men har utvecklats mer och mer genom åren och idag har Wilfa ett stort och brett sortiment med allt för köket. Där ingår kaffekokare, våffeljärn, blenders och glassmaskiner. Wilfa lägger stor vikt vid kvalitet och köksglädjen som deras produkter ska bära med sig.
Sedan företagets start har Wilfa utvecklat produkter med lång livslängd och sedan 2020 även med den bästa garantin på marknaden. Nu ligger fokuset på att Wilfa ska bli klimatneutrala 2025! Läs mer om Wilfas mijöarbete här. 
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken