Fram till måndag 17/4 har vi kampanj på Ankarsrum Assistent Original med köttkvarn.

Ankarsrums nya uppdaterade assistent - en ny klassiker. Ett extra bra paketerbjudande där du förutom grundpaketet får med en köttkvarn matarbord och korvhorn.
 

Recept på Hamburgerbröd

Ingredienser:
60 g rumstempererat smör
1 ¼ dl proteinrikt mjöl
3 ¾ dl mjölk
2,5 dl mjölk
½ paket jäst
10 ½ dl proteinrikt mjöl
2 msk socker
2 tsk salt

Antal:
16 st
 
Prova att göra världens fluffigaste hamburgerbröd. Efter att ha provat de här kommer du aldrig vilja ha några andra! Degen görs med en ”tangzhong redning” eller för att prata svenska, en helt vanlig tjock vit grundsås! Låter kanske konstigt och omständigt men prova! Fungerar utmärkt att göra korvbröd på också.

Gör så här:
1: Värm 1 ¼ dl mjöl och 3 ¾ dl mjölk till en tjock redning, rör hela tiden. Tillsätt 2,5 dl mjölk, vispa och låt svalna till 37 grader. Rör i jästen och blanda till allt löst sig.
 
2: Montera degrullen och degkniven. Blanda 10 ½ dl mjöl, 2 msk socker och 2 tsk salt i kitteln till din Ankarsrum Assistent Original. Häll i degvätskan. Blanda ordentligt, låt vila 10 minuter med jäslocket på. Sätt timern på 4 minuter och kör maskinen på medelhastighet, tillsätt det rumstempererade smöret. Sätt timern på 12 minuter och kör maskinen.
 
3: Skär degen i 16 bitar, cirka 80 gram/styck.  Rundriv till bullar och platta till bullarna ordentligt. Låt jäsa under bakhanduk 2 ½ - 3 timmar.

4: Baka i 175 grader cirka 12-14 minuter. Låt svalna på bakgaller under duk. Fungerar utmärkt att frysa in, packa brödet luftigt. 

Recept på Hamburgare

Ingredienser:
600 g högrev
1 paket bacon
Salt
Peppar

Antal:
4 hamburgare
 
Egna hamburgare, så gott och så uppskattat. Med enbart kött, fin högrev, mald med 6mm hålskivan alternativt 4,5 mm skivan för en finare färs. Eventuellt med lite bacon nermald i smeten och kryddad med salt och peppar. Absolut inget ströbröd och inga ägg, bara rent kött.

Gör så här:
1: Montera köttkvarnen på din Ankarsrum Assistent Original och mal högreven och därefter baconet. Avsluta med en halv rå lök för att få ut allt köttet ur köttkvarnen (gör ju inget om lite kommer med i färsen men ska mest göras för att inte slösa bort något kött)
 
2: Forma burgarna. Ett tips är att dela färsen i 75 g klumpar (8 stycken), platta ut färsen ordentligt, lägga en ostskiva på färsen och därefter ytterligare 75 g färs ovanpå. Tryck till kanterna ordentligt så att ingen ost rinner ut och stek eller grilla.

Recept på Korv med koriander och nejlika

Ingredienser:
2 kg benfritt nötkött
500 g benfritt fläskkött
4 pkt bacon
1,5 msk salt
½  msk peppar
1 msk korianderfrö
½ msk mald nejlika
½ msk spiskummin
½ dl vitvinsvinäger
Fjälster, blötlagt ett dygn.
 
Gör din egen korv! Det är enkelt, korv är egentligen bara kött, fett, salt, kryddor och tid! Var noggrann med hygienen och se till att såväl kvarnen som skålar och korvsmet är riktigt kalla. Stoppa tillbehör och även smeten i frysen en liten stund innan du börjar. Det ska inte kännas skönt om händerna, det ska vara ordentligt kallt! Skär köttet i strimlor hellre än i kuber så får kvarnen ett bättre grepp om köttet.

Gör så här:
1: Rosta koriandern i en torr panna. Mal den i mjöl/kaffekvarnen till din Ankarsrum Assistent Original eller i en mortel och blanda med övriga kryddor. 

2: Skär köttet i strimlor. Gnugga in kryddblandningen i köttbitarna och mal sedan köttet och baconet i köttkvarnen med 4,5 eller 6 mm hålskiva blanda med köttet med och vinägern med den malda färsen. Provstek en liten klick för att se att smaksättningen är bra.

3: Skölj fjälstret ordentligt med kallt vatten. Montera korvhornet på kvarnen. Trä upp fjälstret på korvhornet. Mata ner korvblandningen i kvarnhuset och kör på låg hastighet. Se till att det inte kommer luft i korven. Om det gör det, stanna maskinen och tryck försiktigt ut luften bakåt via spåren på korvhornet. Om du vill ha mindre korvar knyter du snöre då och då, annars gör du en hel lång korvsnurra. Låt korven mogna i kylen en dag. Grillas eller steks i panna. 

Nyhetsbrev

Se till att inte missa nästa fantastiska kampanj! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!