Asiatiskt med Christin Kashou
)
I det asiatiska köket finns mycket gott att hämta, och det är inte så svårt att göra själv hemma! Vi
har tagit hjälp av Christin Kashou - vinnare av Sveriges Mästerkock 2021 - som inspirerar med tre rätter
som är riktiga smak-explosioner!
)
)
GAMBAS PÅ HIBACHI
Du har väl inte missat den senaste grilltrenden - Hibachi? Det är en japansk bordsgrill - tillverkad i lera!
Gambas - eller jätteräkor - gör sig mycket bra på Hibachigrillen. I Christins recept serveras de också med
ingefärsolja och en kålrabbi- och fänkålssallad.
Receptet hittar du längre ner på sidan!
)
)
)
HALSTRAD LAX
Att halstra innebär att man snabbt grillar på ytan av någonting. En brännare är ett effektivt verktyg som är enkelt att
använda. Sugen på att testa på tekniken? Då rekommenderar vi att ni testar Christins recept på halstrad lax med sommar-
primörer och edamamebönor - tillagade i en ångkokare av bambu.
Receptet hittar du längre ner på sidan!
)
)
)
RAMEN
Ramen - den japanska nudelsoppan - har blivit allt mer populärt på senaste tiden. Soppan serveras tillsammans
med en uppsjö av olika ingredienser och äts huvudsakligen med ätpinnar. Endast buljongen äts med sked, om man
inte vill dricka den direkt ur skålen. Christin bjuder på ramen med kycklingbuljong, rimmat sidfläsk och chiliolja.
Den toppas med bland annat majs, shiitakesvamp och salladslök.
Receptet hittar du längre ner på sidan!
)
)
)