På Bagaren och Kocken tror vi att bestick är mer än bara knivar, gafflar och skedar som ska användas för att skyffla in mat i munnen med. För oss är bestick något personligt, ett sätt att uttrycka sig på, visa vem man är. Precis som kläder, musik eller konst. Valet av bestick ska därför göras omsorgsfullt och vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska göra rätt val av bestick.
Ett fint bestickset är någonting som kan följa med dig i hela livet. Utseendet är förstås viktigt, men känslan
är kanske viktigare - ett bra bestick ska ligga bra i handen och kännas naturligt i mötet med maten på tallriken,
och med lite extra omsorg håller besticken sig fina och blanka år efter år.
Vanligtvis har grillbesticken vassa tandade knivar som enkelt skär igenom köttbitar, grillade råvaror eller pizza. Det är inte ovanligt att handtagen på grillbestick är tillverkade i trä, men det handlar snarare om design än funktion.
Dessertbesticken är mindre än vanliga matbestick och kan även användas till förrätter eller som barnbestick.
För att kunna knäcka upp alla skal och nå in till det ”gottigaste” krävs rediga bestick. Skaldjursknäckare, ostronknivar, krabbknivar och skaldjursgafflar förenklar i skaldjursfesten!