Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

På Bagaren och Kocken tror vi att bestick är mer än bara knivar, gafflar och skedar som ska användas för att skyffla in mat i munnen med. För oss är bestick något personligt, ett sätt att uttrycka sig på, visa vem man är. Precis som kläder, musik eller konst. Valet av bestick ska därför göras omsorgsfullt och vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska göra rätt val av bestick.

 

VÄLJA BESTICK

Ett fint bestickset är någonting som kan följa med dig i hela livet. Utseendet är förstås viktigt, men känslan
är kanske viktigare - ett bra bestick ska ligga bra i handen och kännas naturligt i mötet med maten på tallriken,
och med lite extra omsorg håller besticken sig fina och blanka år efter år.

Tips när du ska välja bestick

  • Släta bestick är lite lättare att ta hand om. Mönstrade bestick med dekor kan vara svårare att rengöra och mattborstad yta är känsligare för repor och andra ytskador.
  • Tänk på längden på dina tallrikar – passar besticken till dem?
  • Rostfria bestick är ofta märkta med 18/10 eller 18/8 – vilket innebär hög stålkvalitet och lång livslängd. Den första siffran anger procentandel krom och nästa anger procentandel nickel. Det finns även rostfria bestick utan nickel - men då påverkas bestick lättare av syrarika livsmedel.
  • Satsa på bestick som kan kompletteras över tid – då blir det en investering för livet!

Ta hand om besticken

  • Skölj av matrester från besticken så snart som möjligt – speciellt mat med syra i såsom majonnäs, senap och ketchup.
  • Lägg inte besticken i blöt – då finns det risk för rostangrepp.
  • Fyll inte bestickkorgen i diskmaskinen för mycket, låt det finnas lite plats för besticken att röra sig.
  • Öppna diskmaskinsluckan och släpp in luft när den kört klart så besticken torkar snabbare.
  • ”Guld”-bestick och bestick med träskaft mår bäst av att handdiskas.
  • Använd ett skonsamt putsmedel som det har blivit fläckar på besticken.
  • Ställ inte bestick av olika material i samma fack i bestickkorgen.

ÖVRIGA BESTICK

Grillbestick

Vanligtvis har grillbesticken vassa tandade knivar som enkelt skär igenom köttbitar, grillade råvaror eller pizza. Det är inte ovanligt att handtagen på grillbestick är tillverkade i trä, men det handlar snarare om design än funktion.

 

Dessertbestick

Dessertbesticken är mindre än vanliga matbestick och kan även användas till förrätter eller som barnbestick.

 

Skaldjursbestick

För att kunna knäcka upp alla skal och nå in till det ”gottigaste” krävs rediga bestick. Skaldjursknäckare, ostronknivar, krabbknivar och skaldjursgafflar förenklar i skaldjursfesten!

POPULÄRA BESTICKMÄRKEN