Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Prisvinnande knivar genom tiderna

Prisvinnande knivar genom tiderna

Global G-2 Kockkniv 20cm

Globals G-2-kockkniv är en solklar vinnare som kammat hem förstapriset i bäst-i-test-tävlingar flera gånger om. Den japanska designen från 1985 håller nivån år efter år! 2018 tog G-2-kniven förta pris enligt konsumenttest.se och både 2021 och 2022 blev det återigen en förstaplacering i såväl Kockhuset.se som Konsumentmagasinets bäst-i-test-tävlingar.

G-2-kniven är basen i hela Globalsortimentet och även den kniv som de allra flesta väljer att köpa som första kniv. G-2-modellen är tillverkad av ett hårt, rostfritt stål som heter Cromova 18. Den unika stålblandningen består, förutom järn och kol, av krom, molybden och vanadin. Själva namnet Cromova är därför en sammanslagning av de första bokstäverna i orden. 

Något som är speciellt utmärkande för Cromova 18 är stålets välbalanserade hårdhet. Ett knivblad som är för hårt spricker väldigt lätt och kan därmed lätt bli rostskadat. Om man däremot använder ett för mjukt stål kommer i stället eggen att förlora skärpa. Med Cromova 18 har man lyckats hitta en uppsättning med perfekt balans; stålet är mycket rosttåligt och eggen kan slipas sylvassa.

G-2-knivens handtag består av två utstansade halvor som är fyllda med sand för att hitta den optimala viktbalansen och samtidigt ge dig ett ergonomiskt och bekvämt grepp när du arbetar.

Global G-2 är kniven som passar både hemmakocken och till proffsen!



 
Fiskars Hard Edge Kockkniv, 20 cm

Motivering: "Utmärkande för testvinnaren Fiskars Hard Edge är att kolhalten är lägst i testet. Anledningen till att bladet ändå går att slipa skarpare än många andra knivar är enligt Fiskars produktansvarige att man utvecklat en patenterad teknik som förstärker bladet vid knivseggen och håller skärpan längre. Fiskars hävdar att man på så sätt fått fram en kniv som i fråga om både skärpa och livslängd kan mäta sig med knivar där bladet tillverkas i ett betydligt dyrare stål."

Skarpaste kniven skär inte hål i plånboken, Testfakta.se, 2021.10.11.


Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

Motivering: "Alla gillar den här kniven. Den ligger bra i handen och håller vad den lovar"

Tre kockar utser årets kniv - alla gillar vinnaren, Aftonbladet, 2019.

Gyutoh är japanska för kockkniv, som är en knivtyp som är tänkt att användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska både vara vass och ha ett rejält blad. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar, vilket syns både i kvalitet och utformning.

Kockkniven 5000 MCD har ett skaft i Masurbjörk som ger den ett unikt ljust utseende. Stålet är gjort i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger den en otrolig hårdhet på 63 HRC.

Alla Miyabis knivar har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas "Honbazuke" som ger knivarna en extraordinär skärpa.

MAC Mighty Kockkniv 21 cm

Motivering: Det här är en riktigt bra kniv som skär och hackar effektivt, ligger bra i handen och har en god skärpa. Kniven känns högkvalitativ och jobbar precist och exakt - en investering för köket du kan ha glädje av i många år framöver!

MAC-knivarna smids i byn Sakai, i Japan som har en lång tradition av hantverk bakom sig som härstammar från smidandet av de gamla samurajsvärden. Varje kniv blir handslipand och kvalitetskontrollerad en och en innan den lämnar produktionen för att säkerställa att kvaliteten håller måtten. Något som utmärker just MAC-knivar är det höga kolinnehållet som gör det möjligt att slipa kniven med en otrolig skärpa och gör eggen fullständigt rostbeständiga.

Bäst i test Köksknivar, Test.se, 2019.04.

Yaxell Zen Kockkniv 20 cm

Yaxell Zen Kockkniv har tre år i rad lyckats vinna Aftonbladets stora knivtest. Knivbladet består av 37 lager stål och har en kärna av hårt VG10-stål. Den här speciella uppbyggnaden ger kniven ett perfekt egg som både har en rejäl styrka och som är rostbeständigt. Hårdhetsgraden ligger på 61 HRC.

Knivhandtaget är gjort i micarta, vilket är ett material som tillverkas genom att linne och specialplast sammanfogas under högt tryck. Processen ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig perfekt i köket och som är ergonomiskt att arbeta med.

Vinnare Bäst i test - Aftonbladets knivtest 2016, 2017 och 2018.

Chroma type 301, Design by Porsche, Kockkniv 20 cm

Motivering: Kniven håller bäst skärpa efter slitage- och korrotionstesten. "Detta testades genom att vi gjorde om samma prov igen efter att knivarna skurit 30 gånger fram och tillbaka genom ett papper med hög nötningseffekt, säger Magnus Palm, testledare på Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Vinnare av Bäst i test 2011 enligt Testfakta.se.


Vulkanus VG2 Professional Knivslip

Motivering: "Knivslipen både slipar och polerar kniven samtidigt, dessutom är den otroligt enkel att använda." Aftonbladet.se, 2019.

VG2 Professional har en slipvinkel mellan 11-21 grader, vilket ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Tack vare VG2 Professionals helt unika, patenterade fjäderteknologi och sin höga kvalitet av rostfria stålkomponenter, säkerställs både en lång livslängd och säkra livsmedel. Vulkanus är tillverkad av rostfritt stål och lämpar sig både till yrkesmässiga kockar såväl som till den glade amatören.

Hittade du det du sökte?

Om inte vill vi tipsa om knivbloggen, till brädden fylld med spännande vidareläsning - allt handlar om knivar (såklart). Eller utforska sortimentet av köksknivar, Bagaren och Kocken har över 1400 stycken knivar att välja bland. Vi hjälper dig att hitta din favorit!

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken