Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Kallbryggt kaffe: 8 metoder och den bästa utrustningen

Kallbryggt kaffe: 8 metoder och den bästa utrustningen

Om du älskar smaken av kaffe kommer du älska kallbryggt kaffe. En kaffedryck som med god grund blivit populär världen över. Med enkla metoder kan du göra din egna Cold Brew. Drycken har en naturlig sötma och är en perfekt förfriskning under dagen. Färdiggjord för sega morgnar, lätt att värma om du känner för en varm kopp kaffe, och med en hållbarhet på upp till två veckor i kylskåp.

Kallbryggt kaffe är lite sötare, då den kalla extraktionen inte drar ut så mycket bitterämnen under bryggningen.

Det finns flera sätt att göra kallbryggt kaffe på. Det tar tid men är väntan värd.

Som grundregel ska du använda ca 60 gram malet kaffe till 1 liter kallt vatten (mindre än vid vanligt kaffe). För det bästa resultatet rekommenderar vi grovmalet kaffe. Bryggs i minst 12 timmar.


Varför kallbryggt kaffe?

  • Uppfriskande dryck att ha på kylning
  • Autentisk och naturlig söt kaffesmak
  • Hållbarhet i upp till två veckor
  • Kan värmas upp i efterhand
  • Lätt att göra för alla

1: Filterkaffe (kallbryggt)

Den lättaste metoden: Blanda kaffe och vatten i en behållare med lock och låt den stå i kylskåpet i 12-24 timmar. Härefter häller du det kallbryggda kaffet genom ett kaffefilter, och sen är det klart att avnjutas.

2: Stämpelkaffe (kallbryggt)

Den mest populära metoden. Häll de malda kaffebönorna i stämpelkannan och tillsätt vatten. Rör runt och ställ kannan på kylning i 12-24 timmar. När den har stått länge nog pressar du ner stämpeln, varpå ditt välsmakande kallbryggda kaffe är klart.

3: KitchenAid Cold Brew

Se hur lätt det är att göra kallbryggt kaffe med KitchenAid

KitchenAid har gett sitt bud på det perfekta kallbryggda kaffet. Behållaren är utrustad med ett rum i mitten till de förmalda bönorna, varpå du efteråt tillför vatten och låter det brygga. När bryggningen är klart är det bara att öppna behållaren och njuta av kaffet. Cold Brew från KitchenAid passar perfekt i kylskåpet så du kan alltid ha ett gott kallbryggt kaffe nära till hands. Hållbarheten på din hemmagjorda Cold Brew är upp till 14 dagar och behållaren kan även användas till bryggning av iste.

    4: Cold brew kaffekannor med filter

    En kanna med inbyggt filter till kallbryggt kaffe är en enkel lösning. Fyll kaffe i filtret och låt det dra i 12-24 timmar i kylskåpet, varpå du tar bort filtret. Nu kan du hälla direkt från kannan. Kannorna är perfekta att ha stående i kylskåpsdörren, så du kan alltid ha kallbryggt kaffe nära till hands.

      5: Kilner Cold Brew kaffebryggare

      Gör kallbrygg kaffe på ett enkelt sätt med Kilner

      Kilner har skapar ett set med en stor behållare på 2 liter, vari du kan tillreda ditt kallbryggda kaffe. Efter tillredningen sätter du tygduken på en mugg med isbitar, varpå din Cold Brew filtreras direkt ner i muggen. Allt du behöver följer med i förpackningen.

        6: Kaffemaskiner med cold brew funktion

        Sage har introducerad två kaffemaskiner med en automatisk funktion för kallbryggt kaffe. Den brygger kaffet som vanligt men ser här till att inte värma upp vattnet och ger en längre extraktionstid. Du kan t.ex. ställa in den till att kallbrygga över natten.

        Kaffemaskinen fås i två utgåvor - en med klaskanna och en med termoskanna. Själva maskinen är samma och har samma funktioner. Det vill säga bägge maskiner kan även göra kallbryggt kaffe.

        7: Kallbryggt med Aeropress

        Om du bara vill ha en eller två koppar kan du använda Aeropress. Börja med att vända den på huvudet och häll i kaffet. Härefter tillsätter du vatten och rör runt. Låt den stå och dra i 24 timmar. Härefter är du klar att sätta på filtret och vänta den upp och ner så att du kan pressa ner den kallbryggda espresson i koppen. Du får bäst resultat om du pressar ner kaffer över isbitar och tillsätter lite extra kallt vatten efteråt, då en Aeropress egentligen brygger espresso.

        8: Sous vide kallbryggt kaffe

        Kan du inte vänta i minst 12 timmar, är sous vide ett alternativ för snabbare kallbryggt kaffe. Blanda ditt kaffe med vatten i en behållare med lock. Värm sous viden till 65 grader. Placera behållaren i sous viden och låt den stå i två timmar. När den är färdig häller du över kaffet i en ny kanna genom ett filter för att filtrera bort kaffesumpen, varpå din Cold Brew ska på kylning. När den är nerkyld kan du njuta av ditt kaffe.


        Tips för att uppgradera din cold brew!

        Du kan njuta av det kallbryggda kaffet som det är, men du kan även uppgradera upplevelsen genom att tillföra några extra element:

        Från kallbryggt kaffe till iskaffe; Den krämiga och populära varianten som fås på många caféer kan du nu njuta av hemma. Du behöver endast tillsätta lite isbitar och grädde eller mjölk till det kallbryggda kaffet och röra runt - mmm!

        En dessert som håller; häll det läckra kallbryggda kaffet i ett glas och tillsätt en kula vaniljglass - det är en klar favorit dessert under sommaren.

        Vakna och kom i gang-smoothie; Häll i lite av ditt kallbryggda kaffe i din morgonsmoothie och starta dagen på ett bra sätt. Du bestämmer själv hur mycket du vill ha i, beroende på hur intensiv kaffesmak du vill ha.

        Molasses Tonic kallbryggda; Låter det som en drink för dig? Du behöver endast fylla ett glas med isbitar och 2/3 tonic, tillsätta ditt kallbryggda kaffe och toppa med melass (melass-sirap) samt en kvist rosmarin.

        Vi hjälper dig lyckas i köket
        Alltid 365 dagars öppet köp
        Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
        Officiell återförsäljare av alla varumärken
        Vi har spridit köksglädje sedan 2005
        Läs mer om Bagaren och Kocken