Ta din hemlagade pasta till en helt ny nivå! Med färska örter i degen blir det inte bara nya och spännande smaker på pastan, det blir ju också ett otroligt fint mönster.
Gör så här:
Pastadegen: Lägg mjölet i en stor skål och blanda med salt. Gör en grop i mitten och knäck i äggen. Arbeta in mjölet i äggen lite i taget med fingertopparna tills det blir en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den tills den känns smidig. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i 1 timme.
- Dela degen i fyra bitar. Platta ut en degbit och kavla den på grövsta falsen i pastamaskinen. Dela degen på mitten och kavla den i maskinen igen. Kavla degen tunnare och tunnare tills degen är så tunn den kan bli. Upprepa 4–5 gånger.
- Lägg ut pastaremsorna på lätt mjölat bakbord. Lägg på färska örter utan stjälkar. Se till att de ligger platt på pastan.
- Lägg på ett pastaark över örterna och kavla i maskinen igen tills det är så tunt det kan bli. Skär pastan i fyrkanter eller remsor. Lägg i kokande vatten och koka i 3–4 minuter tills pastan är al dente.