HÖGTEKNOLOGISKT - INIFRÅN & UT
Med en gräddsifon är det bara fantasin som sätter gränser. Soppor, såser, mousser, krämer, maränger, du bestämmer!
Så här gör du:
Fyll gräddsifonen med smeten, skruva på locket med munstycket och ladda den med en eller flera gräddpatroner (gräddpatroner innehåller lustgas och löser sig endast i fettbaserade blandningar. Kolsyrepartonerna löser sig i vätska). Skaka om sifonen ordentligt, vänd den upp och ned och spritsa ut innehållet! Vispad grädde håller sin konsistens i upp till – otroliga - 10 till 12 dagar i kylskåp.
Det går också att göra drinkar och andra smaksatta vätskor i en gräddsifon. Tänk bara på att munstycket inte kan användas på grund av att det blir fel tryck – istället får du släppa ut trycket, skruva av locket och hälla ut innehållet i ett glas, en karaff eller något annat. Med en sodasifon, som har ett annat munstycke, kan du däremot hälla ut innehållet i din takt!
Gräddsifon för varma och kalla emulsioner
Denna sifonen klarar temperaturer upp till 75 grader, vilket innebär att du kan värma upp sifonen (fylld med innehåll och laddad med patron) i ett varmt vattenbad om du exempelvis vill servera en varm soppa eller sås.
Köp kundfavoriten: iSi Gourmet Whip, 0,5 liter
Nitrosifon för cold brew och drinkar
Har du alltid velat testa att göra nitro-kaffe eller -cocktails hemma? Nu kan du äntligen göra det! Nitro fungerar som ett slags komplement till kolsyra och används bland annat i vissa tyngre ölsorter som kräver mindre och stadigare bubblor. Nitro ger även drycken en krämigare och lenare känsla samt en häftig skumkrona! Denna sifon bör enbart användas till kall dryck och tillsammans med nitropatroner. Trycket är nämligen mycket större än i vanliga gräddpatroner.
Köp: iSi Nitro Sifon 1 Liter