365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005

Pizzasten / Baksten

Drömmer du om en pizza med krispig botten och perfekt gräddning? Då är en pizzasten din bästa vän i köket! Genom att fördela värmen jämnt och effektivt, får du en oemotståndlig, krispig yta på din pizza eller ditt bröd. Pizzastenar och bakstenar är också fantastiska för att baka andra bakverk som bröd och focaccia.

Grilla på baksten

En baksten gör det lättare att få perfekt resultat när man bakar pizzan på grillen. Stenen ger en snabb undervärme vilket är förklaringen till att bottnen blir extra spröd.

Det är viktigt att grillen är riktigt het, den bör komma upp till 250º. Briketter är att föredra eftersom vanlig grillkol brinner ut för fort. Fördela briketterna runt kanten på grillen, och lägg bara några enstaka i mitten. Eller använd gasolgrill.

Lägg bakstenen i mitten på gallret och lägg på locket. Stenen måste bli riktigt het innan pizzadegen läggs på. Om du inte har en baksten går det också bra att använda en lätt smord stor stekpanna som tål ugnsvärme eller en paellapanna. Men tänk på att de är tunnare än bakstenen, så pizzan blir klar fortare. Tänk också på att pizzorna kanske inte blir lika stora. Pizzorna ska grillas
med locket på för att också få värme från ovansidan.

Ett bakplåtspapper underlättar när man ska skjuta över pizzor på stenen från t ex en plåt.

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005