Kolsyremaskiner
Med en kolsyremaskin kan du enkelt skapa uppfriskande kolsyrat vatten och egna smaksatta drycker hemma. Slipp släpa tunga flaskor och minska plastförbrukningen samtidigt som du njuter av bubbligt vatten precis som du vill ha det. Hos Bagaren och Kocken hittar du stilrena och användarvänliga kolsyremaskiner från välkända varumärken. Oavsett om du föredrar naturellt bubbelvatten eller vill experimentera med smaksättningar, har vi kolsyremaskinen som passar dig.
)
UTVALDA FAVORITER
RECEPT
)
Gurka/Lime-dryck
Kolsyrat vatten • Gurka - bestäm själv önskad mängd • Limejuice
Skölj gurkan och skär den i långa, tunna skivor (du kan ev. använda en grönsaksskalare). Ha i det kolsyrade vattnet i glaset och tillsätt gurkstrimlorna. Du kan tillsätta ett par droppar lime för extra smak.
)
Blixtsnabb lemonad
Kolsyrat vatten • Socker • Citronsaft
Ha i 2 msk socker och 2 msk citronjuice i ett glas. Tillsätt därefter det kolsyrade vattnet och rör om. Det är viktigt att du inte rör om på en gång, då sockret kan få det att svämma över.
)
Ingefära/citron-dryck
1 liter kolsyrat vatten • Extra ½ dl. vatten • 10 g ingefära • Saft från en citron
Blanda 1/2 dl. vatten med ingefära och citronsaft i en mixer tills ingefäran är upplöst. Häll saften genom en sil och ner i en behållare. Ställ saften på kylning och låt stå i 1-2 timmar. Tillsätt långsamt ingefära-/citronsaften till ditt färska kolsyrade vatten - så har du en läcker och uppfriskande dryck med ett skott energi.
Bubblande rabarberlemonad
Du Behöver
Mineralvatten (en knapp liter)
Isbitar
Ekologiska citronskivor
Citronmeliss eller mynta
eventuellt sugrör
Rabarbersirap
8 rabarberstjälkar
180 g rörsocker
500 ml vatten
Skalet av 2 ekologiska citroner
ca 10 citronmelissblad eller mynta
)
Gör så här
Ta rabarber, vatten, socker, citronskal och citronmeliss i en stor gryta och koka på medelvärme.
Skruva ner värmen och låt det puttra, rör om regelbunder i ca. 25 minuter.
När rabarberna har löst upp sig och sirapen blivit tjockare, stäng av värmen och låt blandingen dra i en timme.
Sila blandningen och häll i ett tättslutande glas. Det håller ca 5 veckor i kylskåpet.
Fyll en kanna med isbitar, citronskivor och citronmeliss.
Tillsätt din rabarbersirap och toppa med mineralvatten.
Rör om och servera.