365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005

Kryddkvarnar

En bra kryddkvarn är ett måste för att få ut det bästa ur dina kryddor och örter. Genom att mala dem direkt innan användning bevaras alla de härliga aromerna och smakerna på bästa sätt. Hos Bagaren och Kocken hittar du ett brett utbud av kryddkvarnar i olika design och material, från klassiska trämodeller till eleganta och funktionella varianter i rostfritt stål. Oavsett om du vill mala peppar, havssalt eller andra kryddor, hjälper våra kvarnar dig att förhöja varje måltid. Upptäck vårt sortiment och ge dina rätter en extra smakdimension!

VÄLJ RÄTT KRYDDKVARN

Kryddkvarnen, köksredskapet inget välsorterat kök bör vara utan! Att köpa färdigmalda kryddor från affären kan inte jämföras med att mala egna med en kryddkvarn. I samband med att kryddorna krossas får du ut smakämnena, förhöjer smaken och tar din rätt till nya nivåer. Många köper färdigmalna kryddor, men man ska minnas att allt krossat, förutom salt, tappar smak med tiden. Nymalet är alltid det bästa! Investera i en bra kryddkvarn så du är säker på att alltid ha nymalda kryddor redo.

Keramiskt eller rostfritt malverk?

Är malverket i din kvarn rostfritt kommer malverket i din saltkvarn vara specialbehandlat för att inte rosta. När det gäller keramiska verk är det samma verk oavsett om det är till salt- eller pepparkvarn. Väljer du en kryddkvarn med keramiskt malverk så var säker på att det är en kryddkvarn av kvalitet, annars kan malverket ha bränts i för låg temperatur och inte vara lika kraftfullt. En fördel med keramiskt verk är att de inte rostar och tar man hand om dem kan dom hålla livet ut.

Manuell eller elektrisk kryddkvarn?

Om du funderar på vilken sorts kvarn du ska välja så finns det fördelar med båda sorter. En elektrisk kryddkvarn är perfekt om du är i behov av att mala större mängd krydda. Det kan också vara smidigt att alltid ha en hand fri, t ex för att röra runt i grytan med. Den är också att föredra om du lider av ledvärk i händer och handleder. 

Med en manuell kvarn maler du enkelt mindre mängd krydda direkt på tallriken eller i grytan. Till skillnad från den elektriska kvarnen kan du vara säker på att den manuella kvarnen orkar krossa även de hårdaste kryddorna (muskot bör du ha en muskotkvarn till). Och låt oss vara ärliga, det är något visst med att krydda med en riktigt bra manuell kvarn – det förhöjer känslan!

Kan man mala annat är salt och peppar?

Bara fantasin sätter gränser! Mal socker till florsocker, flingor eller krutonger till ströbröd t ex. Testa dig fram!

Det finns även speciellt framtagna kvarnar för t.ex. muskot och chili. Och om du vill skapa egna kryddblandningar är en mortel ett bra komplement!

Hur tar jag hand om min kvarn?

Ibland kan det fastna mjukare kryddor i malverket. Då kan du behöva ta isär malverket och göra rent med en borste. Tänk gärna på att blanda upp mjuka kryddor som t ex grönpeppar eller rosépeppar med svart eller vitpeppar. Dessa är torrare och hårdare och minimerar risker för att kryddorna fastnar. Vill du göra rent din kryddkvarn är ett bra tips att mala okokt ris i den!

365 dagars öppet köp

Fri frakt över 500 kr*

Köksglädje sedan 2005