LÄR DIG LAGA OLIKA PASTASORTER MED DANTE!
Vi låter Dante Zia, känd från bland annat Sveriges Mästerkock 2018 och TV4 Nyhetsmorgon, testa på våra olika pastamaskiner.
I videoserien får ni se olika typer av pasta tillverkas i manuella och elektriska pastamaskiner. Dessutom gör han ravioli i en av våra Smegmaskiner!
)
Dantes tre bästa tips
1. Knåda degen ordentligt för att få rätt flexibilitet i pastan, ca 10-15 min.
2.Salta vattnet rejält. 10 g salt per 1 liter vatten och 100 gram pasta är en bra riktlinje.
3. Tålamod - Testa dig fram - Inte för klibbig och inte för stum. Du kan reglera enkelt med att tillsätta mjöl eller vatten. Torr = mer vatten. För blöt – mer mjöl. Är den för torr så kan du ta olivolja på händerna och knåda degen.
)
)
)
)
)
”Tillagningstiden kan
variera beroende på tjocklek,
mjöl, och hur mycket du har
knådat degen. Därför är det
viktigt att smaka av pastan.”
RECEPT
Dantes penne med salsicciasås och basilikaolja
Du behöver
4 portioner
Pasta penne, gärna mezze penne 400g
Salsiccia 1 pkt (ca 300g)
Finhackad gullök 1 st
Finhackad vitlök 2 klyftor
Rött vin 0,75 dl
Tomatpuré 4-5 msk
Krossade tomater 400g
Olivolja 0,5 dl
Salt
Socker
Till servering
Parmesanost
)
Gör såhär
Fräs salsiccia, gullök och vitlök i olivolja i 3-4 minuter på medelhög värme.
Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt rödvinet och låt vinet evaporera. Tillsätt därefter de krossade tomaterna och resten av olivoljan. Låt ljuda i 10-12 minuter. Smaka upp med salt och socker.
Koka pastan, servera!