Träpelletsgrill
Att grilla med pellets har länge varit populärt i USA och äntligen har trenden nått oss. Att grilla med en pelletsgrill innebär att du använder träpellets (träflisor) som drivmedel istället för kol eller gasol. En av de största fördelarna med denna typ av grill är att den är så otroligt enkel att använda - en grill som passar de flesta helt enkelt! Temperaturen blir väldigt exakt och en inbyggd fläkt fördelar värmen jämnt i grillen.
)
Fördelarna med en pelletsgrill
Stabil och exakt temperatur - som är enkel att reglera! Du behöver inte stå vid grillen och spilla tid utan kan gå iväg och göra annat under tiden.
Jämn grillyta - Maten får en jämn grillyta tack vare fläkten som sprider värmen i grillen.
Mångsidig grill - Det går att grilla, röka, steka och baka som du vill i grillen, i vilken takt du vill. Den är optimal för "Low & Slow".
Mindre rök med pellets än med kol
Fantastisk grillsmak
Hur gör man?
Anslut grillen till ett eluttag.
Fyll grillens pelletsbehållare med valfri pellets - dessa förflyttas sedan och tänds på av grillen.
Ställ in temperatur och lägg på maten på grillen!
Så enkelt är det faktiskt - pelletsgrillen sköter sig själv. Det enda du behöver göra är att justera värmen om du skulle behöva.
)
)
Att tänka på när det gäller pellets
Det finns ett stort utbud av olika smaker på pellets vilket gör det enkelt att anpassa beroende på vad som ska grillas. Experimentera gärna med olika smaker för att se vad som du gillar mest.
Äppleträ ger en väldigt mild smak
Hickory & Ek ger mer röksmak
Förvara pelletsen smart - Weber har en smidig förvaringsväska för att hålla regn och fukt borta.
Tips! Lämna inte pellets i grillen om du inte har tänkt att grilla på några veckor, de kan bli mjuka och göra så att det blir stopp i matarskruven.
)
)