Chasseur började tillverka gjutjärnsprodukter för köket i början av trettiotalet. Fabriken ligger mitt i Champagnedistriktet i Frankrike och allt gjutjärn tillverkas fortfarande i den ursprungliga fabriken. Att gjuta i järn är en uråldrig teknik, som man i Kina kan spåra tillbaka till 500 f kr. Till Europa kom den först på 1300-talet, men gjutjärnet blev vanligt i kök och köksmiljöer först under 1800-talet.
Chasseur har alltid haft en stor kärlek till hantverket och till materialen. Alla produkter som lämnar fabriken genomgår en grundlig kvalitetskontroll som utförs av en hantverkare. Med erfarenhet och känsla ser han till att den produkten som når dig är av absolut högsta kvalitet, så har det alltid varit hos Chasseur och så kommer det att förbli.
På Bagaren och Kocken hittar du ett brett sortiment av Chasseur gjutjärn till bra priser. Vi har både färgglada gjutjärnsgrytor från Chasseur och gjutjärnsgrytor i svart eller vitt. Köper du din Chasseur gjutjärnsgryta online hos oss får du den levererad snabbt och smidigt. Chasseurs gjutjärnsgrytor är hög fransk kvalitet sedan 30-talet.