Dorre är familjeföretaget som är duktiga på att plocka fram smakfulla köksprodukter av högkvalitet.
Storsäljare som bestickset, knivställ, barset, kopparbägare samt diskställ hittar du här. På senare tid
har de utökat sitt erbjudande och nu hittar du även snygga inredningsdetaljer i sortimentet. Vad sägs
om stilren förvaring till köket eller varför inte kandelabrar som skapar mysig stämning framåt
kvällskvisten? Välkommen att upptäcka Dorre med oss!
Vi har gått in i säsongen för firande och fest!
I sortimentet från Dorre kan du hitta prisvärda presenter till alla tillfällen - som till födelsedagen, studenten eller till bröllopsparet.
En mortel är den perfekta högra handen i köket för dig som älskar att experimentera med kryddor och smaker. Inte minst när du ska laga en perfekt hemmagjord pesto. Med en mortel kan du nämligen få en smakexplosion utöver det vanliga med en perfekt textur.
Receptet räcker till cirka 2-4 personer
Steg 1. Mortla vitlök med salt
Steg 2. Tillsätt lite basilika i taget och smaksätt med parmesanost
Steg 3. Rosta pinjenötter och tillsätt dem tillsammans med olivolja
Steg 4. Mortla till önskad konsistens
Servera med färsk pasta eller lite nybakat bröd och njut! Psst... Om du gillar stark mat kan vi rekommendera att tillsätta en gnutta chiliflakes.
För att få din pesto att hålla så länge som möjligt kan du hälla den i en glasburk med tätförslutet lock och förvara i kylen. Där håller den i cirka 1-2 veckor. Om du vill njuta av din pesto under en längre tid går det även bra att frysa in den i små kuber. Perfekt när du behöver en snabb smakhöjare vid exempelvis pastarätter!
Börja dagen med gott och lättbakat grytbröd! Det är lätt att lyckas med grytbrödet och hur gott luktar det inte medans det bakas i ugnen?! Det enda du behöver för att laga det här enkla brödet är en gryta och en handfull ingredienser.
Först blandar du jäst och vatten. Tillsätt sedan mjöl, rågsikt och salt. Därefter ska du röra om ordentlig med slev innan degen till sist jäses över natten. Dagen efter sätter du ugnen på 225 grader. Viker degen på mjölat bakbord och snittar det om du vill. Baka det sen i 35 minuter i nedre delen av ugnen med lock på. Vill du ha det välgräddat? Iså fall tar du av locket och gräddar ytterligare 10-15 minuter. Sedan har du det – ett underbart gott grytbröd! Och så fina dom blir, som ett konstverk i sig. Perfekt start på helgdagsmorgonen!
Så får du till den perfekta Napolitanska pizzadegen!
För 6 degbollar (pizzor) á 250 gram, använd följande:
För att lyckas med den här pizzadegen behöver du tid och tålamod (du får hitta på något roligt medans degen jäser). För när det kommer till napolitanskpizza finns inga fusk om du vill få till den perfekta degen. Hemligheten är att degen behöver jäsa och vila ordentligt för att hinna utveckla dom där typiska luftbubblorna.
Dorre – Familjeföretaget som erbjuder kvalitet till ett bra pris
Idag finns Dorre representerade i så gott som 70% av alla svenska hushåll. Inte så illa!
Året var 1963 och platsen var Borlänge när Ove och Inga-Lisa Johansson startade företaget. Då sålde de handtillverkade produkter med fokus på smide, trä och keramik till varuhus som NK och PUB i Stockholm. Till en början inhystes företaget i familjens källarvåning. Men när sönerna, några år senare, tog över växte företaget snabbt. Idag är det tredje generationen som driver familjeföretaget.
För att kunna erbjuda produkter som ligger rätt i tiden är Dorre snabbfotade. Med korta beslutled går produktutvecklingen fort. Men även om det ibland går snabbt, är kvalitet något som Dorre aldrig tummar på. Dorres recept på sortimentsframgång innehåller en stor dos känsla för trender, god design samt såklart - kvalitet.
För att säkerställa schyssta arbetsförhållanden och produktkvalitet besöker de alla sina leverantörer. Här genomförs både anmälda och oanmälda besök.