Dualit

 
Om du letar efter Dualit så ska du leta online på Bagaren och Kocken. Vi harDualits matberedare, mjölkskummare, blender, mixer, kaffekvarn, stavmixer och elvispar. Framförallt har vi Dualits klassiska och omåttligt populära brödrostar. Även kända under namnet brödrostarnas Rolls Royce. Köper du dina Dualitprodukter hos oss får du förutom ett bra pris, den bästa servicen och den smidigaste leveransen. Dualit är brittisk klass och elegans i ett nötskal.

Utvalda favoriter

Välj rätt Dualit-brödrost

 
Innan du köper din Dualit-brödrost, fundera ut vilket bröd du brukar rosta, hur många som rostar och hur stor plats du har i köket. Vi rostar väldigt olika, utan att vi tänker på det, många rostar bara tjockare skivor från färdiga limpor andra rostar hellre tunnare skivor av hembakt bröd eller kanske använder du din brödrost mest för att få frasiga bagels?

Hur mycket rostar du?

Två eller fyra skivor är vanligast och normalt brukar man komma ganska långt på dessa två storlekar. Har du ett hushåll med en familj på kanske 4-5 stycken behöver ni en brödrost för minst fyra skivor. Är ni en ännu större familj? Eller kanske behöver du en brödrost som klarar av att rosta till hela studentkorridoren? Då ska du leta efter brödrostar med 6 eller fler skivor. Brödrost med två skivor passar utmärkt till mindre familjer eller där ni vet att alla i familjen inte rostar.

Får brödrosten plats?

Nästa fråga kan vara en tuffare nöt att knäcka. Det är viktigt att brödrosten hittar sin naturliga plats och inte ställs undan för att sedan se dagens ljus några gånger om året. Har man inte plats för en stor brödrost så tjänar det inget till att investera i en som hela familjen kan rosta i samtidigt, då är det bättre att välja en mindre brödrost som alltid står framme så att alla kan rosta sitt bröd utan krångel.

Lyckligtvis finns Dualit i flera olika färger och har en tidlös design som passar lika bra in i ett modernt kök som ett traditionellt. Men har man lådor eller skåp som klarar av att svälja brödrosten kan man naturligtvis förvara den där – det blir heller inte mycket smulor på vägen tack vare den genomtänkta designen.

Vad betyder alla watt-antal?

Äger du redan en brödrost eller är du på jakt efter en har du garanterat inte missat alla olika watt- antal som finns på alla olika modeller. Enkelt förklarar gör en högre watt att du kan rosta snabbare. Men nördar man ner sig lite i watten finns det lite mer att lära sig.

En brödrost med låg watt kommer rosta långsamt och detta gör att ditt bröd kommer bli segt istället för rostat på utsidan och fluffigt på insidan. Som riktlinje bör en brödrost för två skivor ha minst 1000W och en för fyra skivor 1800W eller högre.

INDISK KIKÄRTSGRYTA MED STING

50 g smakrik korv
2 st skivor rostbröd
1 st liten gul lök
2 st röd lök
1 st vitlöksklyfta
4 st tomater
3 msk honung
½ selleri
1 msk tomatpuré
2 matskedar vitvins vinäger
1 tsk oregano
1 Finhacka gul lök och stek på låg värme tills den är mjuk och genomskinlig. Häll över önskad mängd honung och fortsätt stek i fem minuter tills löken sugit åt sig allt.
 
2 Hacka röd lök, tomat, selleri och vitlök. Lägg allt i en skål och mixa med en stavmixer. Lägg alla mixade ingredienser i en stekpanna och stek på medelvärme tills det kokar. Låt det svalna och använd din stavmixer igen för att släta ut ketchupen.
 
3 Smöra ena sidan på båda brödskivorna och placera den smorda sidan neråt i ett Dualit Brödgaller.

4 Dela korven på längden och placera på den osmorda sidan av brödskivorna. Täck korven med ett
lager av den karamelliserade löken och ett lager av ketchup.
 
5 Lägg den andra sidan av brödet på toppen och smöra utsidan. Stäng försiktigt brödgallret.
 
6 Rosta 2 minuter eller tills skivorna är gyllenbruna. Låt mackan vila ytterligare någon minut i
brödrosten. Servera.