Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare

4.7 Läs recensioner
I detta uppdaterade paket med den fantastiska saltstenen ingår även en hållare för stenen. Med hållaren kan du enkelt flytta runt stenen efter att du värmt upp den utan att bränna dig. Hållaren fungerar även som ett underlägg.

Saltsten
Denna rosa saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta. Bestående av 100 % naturligt kristallsalt från över 180 miljoner år sedan. Stenen är helt naturlig och utan kemikalier eller andra tillsatser.
Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”!
Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, allt ifrån tillagning till servering.
 
Laga mat med saltstenen
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar.
För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.
BBQ/gasgrill
Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
Ugn
Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 220°C.
Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.
Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.
Tips!
Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
Stek ägg och bacon vid bordet!
Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!
Läs mer
I detta uppdaterade paket med den fantastiska saltstenen ingår även en hållare för stenen. Med hållaren kan du enkelt flytta runt stenen efter att du värmt upp den utan att bränna dig. Hållaren fungerar även som ett underlägg.

Saltsten
Denna rosa saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta. Bestående av 100 % naturligt kristallsalt från över 180 miljoner år sedan. Stenen är helt naturlig och utan kemikalier eller andra tillsatser.
Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”!
Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, allt ifrån tillagning till servering.
 
Laga mat med saltstenen
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar.
För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.
BBQ/gasgrill
Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
Ugn
Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 220°C.
Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.
Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.
Tips!
Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
Stek ägg och bacon vid bordet!
Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!
  • Stammar från Himalayabergens hjärta
  • 100 % naturligt kristallsalt
  • Stek ägg och bacon vid bordet
449 kr
Slutsåld
Finns i Göteborgsbutiken
Saltsten, 30x20x2 med hållare
Färg
Rosa
Höjd
2 cm.
Varumärke
Satake
Bredd
20 cm.
Längd
30 cm.
Kategori
Saltsten
Material
Rosa Himalaya-salt
Art.nr
17931

{{vm.state.productReviews.length}} recensioner av Saltsten, 30x20x2 med hållare

Dela dina erfarenheter av "Satake Saltsten, 30x20x2 med hållare"

{{vm.state.productReviews.length}} av {{vm.state.productReviews.length}} Vill rekommendera denna produkt
Skriv en recension
Alla som laddar upp en bild, deltar i tävlingen om ett presentkort på 500kr. Bilden måste vara din egen.
Tack för din recension
För att se din recension behöver du uppdatera din webbläsare
{{ review.Stars }} Recenserad av {{ review.FirstName }} {{ review.LastName }}
{{ review.PositiveVotes }}
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken