Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Det finns något magiskt med maträtter som överlever generation efter generation.
Vi har kommit att kalla dem klassiker. Maträtterna bär med sig en känsla av nostalgi och trygghet. De är mer än bara mat,
de är kultur och minnen och knyter samman familjer runt bordet. De visar att tidlösa smaker alltid har en plats, oavsett hur
mycket världen förändras. 

Vi har tagit hjälp av Håkan Thörnström för att återuppleva tre gamla klassiker som tillsammans bildar en perfekt trerättersmiddag.
I varje tugga hittar du en bit av historien – och kanske till och med en ny favorit att föra vidare till nästa generation.

Råraka med löjrom, dillcremefraiche och picklad rödlök

Recept för 4 personer

Du behöver:

Råraka:

  • 300 g mjölig potatis
  • 80 g smör
  • 120 g löjrom

Dillcremefraiche:

  • 1 kn dill
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar

Picklad rödlök:

  • 1 rödlök
  • 2 msk ättika 12%
  • 4 msk socker
  • 8 msk vatten

Garnityr:

  • 1 citron
  • Dill

Gör såhär: 

  • Rårakor: Riv potatisen på grovt rivjärn. Smält smör i stekpanna och bred ut potatisen till rundlar. Stek rårakorna gyllenbruna och frasiga på båda sidor. Salta och peppra.
  • Dillcremefraiche: Vispa cremefraiche tjockt. Vänd i hackad dill och senap. Smaka av med salt och peppar.
  • Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Värm blandningen på spisen så att sockret smälter. Tillsätt skivad rödlök och låt det hela svalna till rumstemperatur.
  • Arrangera varm råraka på tallrik tillsammans med en sked dillcremefraiche och en sked löjrom. Garnera med citronklyfta, dill och picklad rödlök. 

Kalvschnitzel med rökt skinka och ost, dragon- och senapscreme samt krossad vitlökspotatis

Recept för 4 personer

Du behöver: 

Kalvschnitzel:

  • 4 skivor kalvinnanlår á 100 g
  • 4 skivor Gruyere ost á 20
  • 4 skivor rökt/lufttorkad skinka á 20 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 100 g smör

Dragon- och senapscreme:

  • 2 dl cremefraiche
  • 20 g färsk dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar

Krossad vitlökspotatis:

  • 8 st kokta kalla små potatisar med skal
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 30 g persilja
  • 50 g smör
  • Salt och svartpeppar

Skysås:

  • 2 dl kalvfond
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 20 g smör
  • Salt och svartpeppar

Garnityr:

  • Sallad och citron

Gör såhär: 

  • Kalvschnitzel: Banka ut kalvskivorna och vik in ost och skinka. Dubbelpanera schnitzlarna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek schnitzlarna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.
  • Dragon- och senapscreme: Vispa cremefraichen tjock. Tillsätt senap och hackad dragon. Salta och peppra.
  • Krossad vitlökspotatis: Tryck ut/krossa potatisen i en rund utstickare. Smält smör med hackad vitlök och persilja. Skeda på smöret på potatisarna på en plåt med smörpapper och baka dem i ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter. Salta och peppra.
  • Skysås: Koka ihop kalvfond, vin och vinäger i en kastrull till hälften. Vispa i smöret. Salta och peppra.
  • Arrangera rätten på varm tallrik. Dela gärna schnitzeln på man ser innehållet. Garnera med citronklyfta och sallad.

Gino med vaniljglass

Recept för 4 personer

Du behöver: 

Gino:

  • 150 g riven vit choklad
  • 2 st bananer
  • 1 ask hallon
  • 1 ask björnbär

Garnityr:

  • Vaniljglass
  • Citronmeliss

Gör såhär: 

  • Varva bananskivor och bär i en stor panna. Strö över rikligt med riven choklad och baka det sedan i ugnen med övervärme 180 grader i ca 5 minuter. Garnera med citronmeliss.
  • Serveras med vaniljglass.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken