Det finns något magiskt med maträtter som överlever generation efter generation.
Vi har kommit att kalla dem klassiker. Maträtterna bär med sig en känsla av nostalgi och trygghet. De är mer än bara mat,
de är kultur och minnen och knyter samman familjer runt bordet. De visar att tidlösa smaker alltid har en plats, oavsett hur
mycket världen förändras.
Vi har tagit hjälp av Håkan Thörnström för att återuppleva tre gamla klassiker som tillsammans bildar en perfekt trerättersmiddag.
I varje tugga hittar du en bit av historien – och kanske till och med en ny favorit att föra vidare till nästa generation.
Recept för 4 personer
Du behöver:
Råraka:
Dillcremefraiche:
Picklad rödlök:
Garnityr:
Gör såhär:
Recept för 4 personer
Du behöver:
Kalvschnitzel:
Dragon- och senapscreme:
Krossad vitlökspotatis:
Skysås:
Garnityr:
Gör såhär:
Recept för 4 personer
Du behöver:
Gino:
Garnityr:
Gör såhär: