Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Ankarsrum köksmaskin med glassmaskin

Vem har inte drömt om att imponera på sig själv eller sina gäster med 100% hemlagad dessert? Browniekaka med vaniljglass är en klassisk efterrätt, men den kommer alltid att uppskattas mer om den är hemlagad. Tänk vilken fantastisk möjlighet du får när du bestämmer mängden socker och har full koll på alla ingredienser. Säg nej till alla tillsatser och färgämnen och klicka hem det här setet idag.

Nu drar vi av priset för glassmaskinen när du köper Ankarsrum Assistent i paket tillsammans med glassmaskinen!

Just nu: 7 490 kr!

Ord. pris 8 885 kr

 

 

 

Erbjudandet gäller under kampanjperioden 16/4-5/5 2024. 

RECEPT

Glass Sandwich

med hallonglass och cookies med citron och vit choklad

Du behöver:

Hallonglass

  • 5 st äggulor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljpaste
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 frysta tinade hallon

Chocolate chip cookies med vit choklad och citron ​

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl mjukt farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g vita chokladknappar
  • Skal från en citron

Gör så här:

Hallonglass

  1. Tina hallonen, mixa sedan till en slät massa med hjälp av en stavmixer.
  2. Sila bort kärnorna från hallonen med en finmaskig sil.
  3. Lägg äggulor och strösocker i en bunke och rör snabbt ihop.
  4. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut. Koka upp mjölk, vispgrädde, vanilj och hallonpurén i en kastrull. Rör om under tiden.
  5. Häll över den varma vätskan i äggsmeten under konstant omrörning och häll direkt över smeten i kastrullen igen.
  6. Värm glassmeten försiktigt på spisen under konstant omrörning till 85 grader. Får ej koka!
  7. Häll över glassmeten i en skål, sätt över plastfolie och låt svalna. Ställ i kylen i minst 8 timmar, gärna över natten.
  8. Häll i glassmeten i glassmaskinen arbeta till önskad konsistens i mellan 45-60 minuter. Avnjut glassen direkt eller förvara i frys.

Chocolate chip cookies med vit choklad och citron ​

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Lägg smör i en skål och tillsätt strösocker och mjukt farinsocker. Vispa till allt blandats väl.
  3. Tillsätt äggula och ett ägg och vispa ytterligare lite till.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll i mjölet med smörblandningen, rör runt med en slickepott till allt blandats väl.
  5. Tillsätt vita chokladknappar, spara några att dekorera kakorna efter kakorna gräddats.
  6. Riv ner skal från en citron och blanda.
  7. Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper.
  8. Använd en kakskopa och klicka upp 12-14 lika stora kakor.
  9. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  10. Ta ut ur ugnen och dekorera kakorna med vita choklad knappar medan de fortfarande är varma.
  11. Låt svalna helt.

Montering

  1. Ta ut glassen och låt stå i rumstemperatur till den tinat något.
  2. Skopa upp glassen på hälften av kakorna.
  3. Lägg på ytterligare kaka ovanpå glassen och tryck försiktigt ihop till en sandwich.
  4. Dekorera eventuellt med färska blommor, jag valde blåklint.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken