Fri hemleverans på order över 700 kr Fri hemleverans på order över 700 kr
Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Glassmaskiner

 

RECEPT

Kokos- & passionsglass

En tropisk favorit som är perfekt att svalka sig med en varm dag.

Du Behöver:

  • 4 msk glukossirap
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • 4 dl kokosgrädde
  • Rivet skal av 1 lime eller citron
  • 5 ml rom
  • 1/2 dl saft från passionsfrukt

Gör så här:

  1. Värm glukossirap, socker och vatten tills sockret är upplöst. Koka i 3 minuter utan omrörning. Ta kastrullen av värmen.
  2. Rör i kokosgrädde, limeskal och rom och låt kallna. Ju kallare smeten är desto snabbare blir det glass.
  3. Häll den kalla smeten i glassmaskin och följ instruktionerna för glassmaskinen. Tillsätt passionsfruktssaften precis innan du tar upp glassen så att den blir ripplad i glassen.
  4. Lägg glassen i en burk och frys i 20 minuter om det behövs. Servera i strutar.

Somrig rabarberglass

Finns det något somrigare än rabarber? I denna supergoda glass skapar rabarberna en ultimat sommarsuccé!

Du Behöver:

  • 250 g rabarber, eller två stjälkar
  • 4 dl mjölk, fetthalt 3 %
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 6 äggulor

Gör så här:

  1. Börja med att skölja och skala rabarberstjälkarna om de är tjocka. Skiva dem och lägg i dem i en kastrull tillsammans med 1 dl socker och vattnet. Sjud i ungefär 5 minuter tills rabarbern är mjuk och låt dem svalna.
  2. Skär vaniljstången itu på längden och skrapa ur fröna med hjälp av kniven. Häll mjölken, grädden, vaniljfröna och stången i en rostfri kastrull. Koka upp och dra bort kastrullen från plattan.
  3. Vispa äggulan och 2 dl socker i en bunke tills det blir luftigt. Ta kastrullen med gräddmjölken och häll över den i en jämn stråle i bunken med äggulorna. Vispa samtidigt. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm upp blandningen igen och vispa i kastrullen med en visp. Om du är osäker kan du använda en termometer och ta av kastrullen vid 85°C. Annars kan man bara se när blandningen börjar tjockna. Det viktigaste är att det inte kokar.
  4. Häll sedan över blandningen i en bunke och ställ den i kylen. Du kan låta den stå över natten vilket ger ett lite bättre resultat men det är inget måste. Blandningen ska hinna bli hyfsat kall. Sila blandningen innan du häller över rabarberpurén. Häll över glassmeten i glassmaskinen och sätt igång glassmaskinen. När konsistens är krämig och god så är glassen klar i glassmaskinen. Ställ in den i frysen i minst ett par timmar innan den ska serveras. Servera i skål eller rån med färska jordgubbar. Njut!

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22