Japanska knivar från varumärket Global är köksknivar av oerhört hög kvalitet. De har välförtjänt ett gott rykte och säkerligen
har du redan hört talas om dem. Bagaren och Kocken är en rekommenderad Global-återförsäljare och hos oss hittar du flertalet
uppskattade Global-knivset. Vi har dessutom flera av Globals köksredskap som knivslipar, knivställ och skärbrädor i sortimentet.
Vill du veta mer? Få svar på alla dina knivrelaterade frågor här i Bagaren och Kockens stora knivguide!
Globalkniven slog en hel värld med häpnad när den lanserades 1985 i Japan. Nu fyller kniven 40 år och är vassare än någonsin.
I samband med deras 40-årsjubileum lanseras nu två exklusiva produkter - en japansk kniv och ett knivset i tre delar.
Passa på och beställ idag, jubileumsprodukterna finns endast i begränsad utgåva!
Sebastian Gibrand är en riktig tävlingskock med meriter från flera professionella tävlingar. Han har varit ledare för Svenska Kocklandslaget, stått som segrare i Kockarnas kamp och representerat Sverige i den prestigefulla tävlingen Bocuse d’Or vid två tillfällen. Under alla sina gastronomiska bedrifter har Sebastian haft Globalkniven nära till hands.
Sebastians kulinariska resa började i Skåne, närmare bestämt i barndomsstaden Helsingborg, där han först fick smak för kockyrket genom en praktik på Restaurang Gastro. Sedan dess har han minst sagt gjort sig ett namn i Sveriges restaurangvärld. Förutom att Sebastian har nått stora framgångar i tävlingssammanhang har han stått i köket på stjärnkrogarna Studio Frantzén och Oaxen Krog & Slip i Stockholm. 2019 fick han även äran att laga Nobelmiddagen.
Kockkniven G-2 ser likadan ut idag som när den lanserades för över 30 år sedan, vilket är ett kvitto på att den har en riktigt bra design. Kniven tillverkas av ett lager Cromova 18 stål. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett omåttligt populärt knivvarumärke, både i Sverige och i världen.
I serien finns en kniv för varje tillfälle i köket, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. För att ge knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.
Den nya generationens Globalkniv! Knivarna är tillverkade i ett lager Cromova 18-stål (som den klassiska Globalkniven) men är något tjockare. De har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare.
Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Global-prickarna” präglas här av en ljus och elegant design. För att ge NI-knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.
En iögonfallande trestålskniv med unik, hamrad finish!
Global SAI är en trestålskniv med ett hårt härdat stål i eggen och ett mjukare stål som omsluter det hårda stålet vilket ger en kniv med fantastiska egenskaper. Handtaget är ergonomiskt och skönt att hålla i. De utmärkande "Global-prickarna" finns naturligtvis kvar om än i ett lite diskretare utförande. För att ge Sai-knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.
Psst! Varje Global Saikniv är numrerad och genom att registrera sin Global Saikniv erhåller man en första fri omslipning.
Kockkniven G-2 ser likadan ut idag som när den lanserades för över 30 år sedan, vilket är ett kvitto på att den har en riktigt bra design. Kniven tillverkas av ett lager Cromova 18 stål. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett omåttligt populärt knivvarumärke, både i Sverige och i världen.
I serien finns en kniv för varje tillfälle i köket, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. För att ge knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.
Den nya generationens Globalkniv! Knivarna är tillverkade i ett lager Cromova 18-stål (som den klassiska Globalkniven) men är något tjockare. De har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare.
Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Global-prickarna” präglas här av en ljus och elegant design. För att ge NI-knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.
En iögonfallande trestålskniv med unik, hamrad finish!
Global SAI är en trestålskniv med ett hårt härdat stål i eggen och ett mjukare stål som omsluter det hårda stålet vilket ger en kniv med fantastiska egenskaper. Handtaget är ergonomiskt och skönt att hålla i. De utmärkande "Global-prickarna" finns naturligtvis kvar om än i ett lite diskretare utförande. För att ge Sai-knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.
Psst! Varje Global Saikniv är numrerad och genom att registrera sin Global Saikniv erhåller man en första fri omslipning.
Tillbehör & redskap
Utöver Globals sylvassa knivar, erbjuder de också en mängd olika tillbehör som hjälper till att förbättra din matlagningsupplevelse. Sortimentet sträcker sig från skärpstavar, slipstenar och knivblock till praktiska kökstillbehör som skärbrädor, stekspadar och skalare.
Övrigt
Här hittar du produkter så som en praktisk kökssax, diverse textilier och reservdelar, vilket ytterligare kompletterar Globals breda utbud för köket.
Lär dig mer om de tre viktigaste köksknivarna som en hemmakock bör ha i sin arsenal.
Följ med när mästerkocken Edin visar hur du testar dina knivar och om olika metoder för att skärpa, bryna och slipa dem.
Sebastian Gibrand är inte bara en kock, utan även en mästare av kulinariska tävlingar. Hans prestigefyllda vinst i Kockarnas kamp 2019 är bara en av hans många bedrifter. Gibrand har också skördat framgångar i flera internationella kocktävlingar.
Under sin karriär har han även spelat en ledande roll inom svensk gastronomi. Han har lett det Svenska Kocklandslaget, stått i spetsen för den ärofyllda Nobelmiddagen och stolt representerat Sverige i den prestigefyllda Bocuse d’Or tävlingen, både 2019 och 2021.
De första globalknivarna formgavs 1985 av den idag så välkända designern Komin Yamada. Han fick i uppdrag att skapa “världens bästa kniv” och hade en nästintill obegränsad budget. Men det ställdes höga krav på knivarna och listan var lång på egenskaper som efterfrågades. Köksknivarna skulle vara “-revolutionerande, -ha en extrem skärpa, -utformas med en ergonomisk och modern design samt vara lätta i handen och i perfekt balans.
Syftet med knivarna var att dels tillgodose kraven som ställdes av professionella kockar och dels att de skulle falla i god jord även hos hemmakockarna. Idag vet vi att de lyckades! Komin Yamada var innovativ och skapade en knivdesign som snart blev berömd för det unika stålet, den speciella slipningen samt den foglösa formgivningen och produktionen. De världsberömda köksknivarna från Global uppskattas för att de lyckats med konststycket att kombinera det japanska hantverket med precision och kvalitet.
När du handlar en Global kniv kan du känna dig trygg med att kniven du just fått hem är resistent mot rost, korrosion och fläckar. Det beror på det speciella stålet som Global utvecklat. I en mycket noggrann avvägning blandas CRom, MOlydene med VAnadium. Här är det framförallt andelen krom som är intressant eftersom det tillskriver knivarna den positiva egenskapen med god rostresistens.
Kul att veta i sammanhanget är att Bagaren och Kockens leverantör Sundqvist har varit med och gett stålet sitt namn - CROMOVA 18, där 18 står för andelen krom. Alla köksknivar i stål innehåller kol och krom. Krom påverkar rosttrögheten och kolet ger i sin tur kniven dess hårdhet vilket är det som avgör skärpan.