Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

VÄLJ RÄTT MODELL

Om Gourmetstål

Med Gourmetstål uppgraderar du din vanliga hemmaugn till att kunna generera liknande värme som i en vedeldad ugn. Detta ger dig möjlighet till att göra restaurangpizza på så lite som 2 minuter. Anledningen till att man kan få så hög värme är att man utnyttjar ugnens grillelement till fullo. Man sätter stålet högt uppe i ugnen på ett vanligt ugnsgaller och ställer in maxeffekt på grill-funktionen. Stålet tar till sig grillelementens tusengradiga värme och får en yttemperatur på upp till 400 grader. Gourmetstålet går även att använda ute på grillen, inte bara för pizza utan även som ett mycket bra stekbord. Genom att det är väl tilltagna dimensioner får du ett stekbord som inte svalnar vad än du lägger på för råvara, vilket ger ett enormt bra resultat då maten blir stekt och inte kokt.

Alla Gourmetstål är gjorda av varmvalsat stål från Kiruna som skärs ut och slutbehandlas i Västerbotten. Och i jakten på rätt modell är det viktigt att veta att alla modeller ger fantastiska och likvärdiga resultat.

Rund med grepp - den mest lätthanterliga modellen

Samma kvalité och resultat som Classic och Norrland men mycket lättare och mer flexibel. Du får samma fantastiska resultat som övriga modeller men är begränsad i mängden pizzor/bröd du kan bara direkt efter varandra. Denna modell kan baka ca 1,5 liter deg eller 4-5 pizzor innan den måste återta värme i ca 10 minuter, efter det är det bara att fortsätta. Med de praktiska greppen är det lätt att flytta runt det varma stålet och det kan även användas som ett elegant serveringsfat.

  • Vikt: 4 kg
  • Tjocklek: 0,6 cm
  • Storlek: 49 cm (51 cm med handtaget) - finns även i mindre storlek
  • Ytskikt: Slipat

Runt – speciellt för klotgrillaren

De runda stålen är speciellt utvecklade med kolgrillar i tanke, vare sig man har en kamado eller en helt vanlig hederlig kolgrill så får du med Gourmetstålet ett av de bästa stekborden på marknaden.

De runda Gourmetstålen finns i olika modeller. 39cm modellen rekommenderas för grillar som är 42cm eller större i diameter. Denna storlek går även utmärkt att använda i vanliga hemma ugnar för de som vill göra fantastiska pizzor och bröd.

  • Tjocklek: 0,6 cm
  • Storlek: 39 cm (finns även som 30 cm)
  • Ytskikt: Slipat

Norrland - för den som vill ha det bästa

Den bästa modellen och den som vi skulle rekommendera är Norrland. Det som gör den helt unik är den speciella yta som har skapats genom blästring. Många små fördjupningar och upphöjningar skapar en större kontaktyta och även ett ökat tillflöde av luft som ger den största effekten av modellerna. Resultatet? Den bästa värmen på marknaden. Detta medför att man har nog med lagrad värme/energi för att löpande baka pizza och bröd utan uppehåll. Perfekt för större tillställningar.

  • Vikt: 9 kg
  • Tjocklek: 1 cm
  • Storlek: 33x37 cm
  • Ytskikt: Blästrat

Classic - det prisvärda alternativet för stora bjudningar

Classic är grundmodellen som har obegränsat med kapacitet men inte samma ytbehandling som Norrland. Den håller fortfarande så pass mycket värme att du kan laga pizza på löpande band.

  • Vikt: 9 kg
  • Tjocklek: 1 cm
  • Storlek: 33x37 cm
  • Ytskikt: Slipat

Light – den lättare modellen

Är vikten ett problem finns Light-modellen som med sina 5,5kg passar utmärkt till det vanliga hushållet. Modellen ger samma fina resultat som de tjockare modellerna men är mycket lättare att hantera. Dock är den begränsad i mängden pizzor/bröd du kan baka direkt efter varandra. Light kan baka ca 1,5liter deg eller 4-5 pizzor innan stålet måste återta värme i ca 10 minuter, efter det är det bara att fortsätta.

  • Vikt: 5,5 kg
  • Tjocklek: 0,6 cm
  • Storlek: 33x37 cm
  • Ytskikt: Slipat
gourmetstaal.png

Gourmetstål

Genom att endast anlita lokala verksamheter till produktionen och stål uteslutande från Norrland, är Gourmetstål bland de bästa stålprodukterna till både bakning och matlagning. Deras pizzastål har till exempel en 18 gånger högra värmeledningsförmåga än en vanlig pizzasten. Utöver detta är stålet okrossbart till skillnad från en pizzasten. Med Gourmetstål uppgraderar du din ugn till en värmekapacitet på 420 grader, vilket är möjligt tack vare den unika egenskapen att ta upp, bevara och sprida värme.

Deras produkter fungerar utmärkt både på gas / kolgrill och på induktionshäll. Gourmetståls produkter behöver inte endast användas till att göra en perfekt pizza, utan de passar även utmärkt till hamburgare, grönsaker, kött, fisk med mera.
Alla modeller från Gourmetstål är ytbehandlade, vilket ger en ökad värmeupptagningsförmåga, och dessutom så har de en naturlig non-stick yta.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken