Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Med ett rotisserie kan du enkelt griljera skinkan på grillen! Emilia Nilsson visar oss hur hon går tillväga på
sin Kamado Sumo. Hon gör sin glace med julmust och serverar julskinkan i ett mjukt tunnbröd med hemgjord
senap och krispig kålsallad. 

GRILLA MED ROTISSERIE

Grillmästarens ugn - Rotisserie and Pizza Oven är den senaste innovativa nyheten från Kamado Sumo.
Rotisseriet snurrar med låg hastighet och garanterar riktigt saftiga resultat. Det slitstarka spettet tål höga
temperaturer och du kan enkelt justera gafflarna. På så sätt får du till en jämn rotation som i sin tur bidrar
till en jämn tillagning. Detta smarta tillbehör förvandlar också din Kamado Sumo till en pizzaugn och ger
dig en härlig nygräddad pizza direkt från grillen.

TOPPINGS

Emilias julskinka toppas med sötstark julsenap och en kålsallad med clementiner, valnötter och äpple.
Allt detta samlas i en nybakt mjukt tunnbröd.

Julmustglacerad julskinka

Du behöver

  • 1 rimmad och kokt skinka

Julmustglace

  • 3 dl julmust
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 0,5 dl socker
  • 4 enbär
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 3 nejlikor
  • 1,5 msk riven ingefära

Gör så här

Julmustglace

  1. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Plocka upp kryddorna efter att den har sjudit i ca 3 min, annars tar kryddorna över för mycket.
  2. Reducera ner till hälften.

Skinka

  1. Tänd grillen och placera rotiserriet på grillen.
  2. Skåra skinkan svål med en vass kniv.
  3. Trä skinkan på spettet och lägg på grillen.
  4. Pensla med jämna mellanrum med glace, grilla tills skinka fått fin färg.

Toppings: Sötstark julsenap och kålsallad

Du behöver

Sötstark julsenap

  • 2 påsar bruna senapsfrön, ca 58 gram
  • 0,5 påse gula senapsfrön ca 14 gram
  • 2 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 2 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk ättika 12 %
  • Salt efter smak
  • 4 msk rapsolja smaklös

Kålsallad med clementiner, valnötter och äpple

  • ½ rödkål
  • 3 kvistar grönkål
  • 5 clementiner
  • 2 äpplen
  • 100g valnötter

Gör så här

Sötstark julsenap

  1. Värm vattnet till ca 80 grader, kokar det så blir senapsfröna bittra i smaken.
  2. Häll vattnet över senapsfröna och låt stå och svälla över natten.
  3. Häll senapsfröna i mixerna och mixa tills de är en grov-senapskonsistens.
  4. Addera ättika, socker, honung, salt, vinäger, senapspulver och mixa till den konsistens du önskar. Addera oljan under tiden du mixar.

Kålsallad med clementiner, valnötter och äpple

  1. Strimla rödkålen tunt, hacka grönkålen, skala och filea clementinerna och pressa saften över salladen. Skiva äpplet tunt och toppa med lätt krossade valnötter.

Gammelfarmors mjuka tunnbröd

Du behöver

6 större bröd

  • 25 g smör
  • 0,5 liter mjölk
  • 0,5 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 4 dl rågmjöl
  • 4 dl kornmjöl
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och värm till 37 grader. Häll den varma mjölkblandningen i en skål och smula i jästen. Rör ut jästen så att den löser upp sig.
  2. Addera honung, salt, rågmjöl och kornmjöl, rör ihop degen. Addera vetemjölet tills degen gått ihop och arbeta lätt ihop degen, spara ca 1 dl till utbaket.
  3. Låt jäsa i ca 30 min till dubbel storlek.
  4. Forma bollar av degen ca 65 gram, beroende på hur stora tunnbröd du vill baka.
  5. Mjöla bakbordet med vetemjöl, kavla ut degbollen till en rund kaka och mjöla degen eftersom det behövs så den inte fastnar i kaveln eller bakbordet.
  6. Kalva tills degen är ca 2 mm tjock.
  7. Nagga degen med en gaffel så att det inte kan bli stora luftbubblor i brödet.
  8. Grillen ska nu vara uppvärmd till ca 275 grader med en pizzasten i. Dra på degen på en degspade och lägg in brödet på den varma pizzastenen, grädda tills brödet har fått bubblor och ser fint ut i färg. (Tips! När man bakar mjukt tunnbröd så försök att undvika att lyfta brödet i ugnen så mycket då du får bort fukten under brödet, vilket hjälper brödet att vara mjukt. När man bakar hårt tunnbröd då lyfter man runt kakan så att den ”luftas” och då blir brödet hårt.)
  9. Lägg brödet i en lätt fuktad handduk så att brödet håller sig mjukt (om det blir bröd över kan du förvara brödet i en plastpåse eller frysa in).
  10. Bre tunnbrödsmackan med smör, toppa med kålsalladen, skivad julskinka, julsenap och majonnäs.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken
Behöver du hjälp?
Då är du välkommen att ringa eller chatta med oss. Du kan alltid skicka ett email till oss.
031-25 22 22 Gå till kundtjänst